Viime lauantaina kirvelevän tappion sarjajohtaja Tiikereille kärsinyt Kanarialintulauma kohtasi keskiviikko-illan kamppailussa Raseborg Ice Teamin. Illan kamppailu ei tarjonnut suurta kiekkojuhlaa paikalle saapuneille katsojille kotijoukkueen voittaessa kamppailun luvuin 9-3. Kotijoukkueen riveistä parhaiten kunnostautui Riku joka kirjasi itselleen uran ensimmäisen hattutempun.

Helmikuinen keskiviikko taittuu iltaan samoin kuin moni aikaisempikin päivä. Lumisade valtaa alleen tiet, kadut ja kujat. Ihmiset pysyttelevät lämpimissä sisätiloissa ja odottelevat kevään saapumista. Myös Hyrylän Jäähallin pelaajakäytävä kumisee tyhjyyttään. Kotijoukkue on alkulämittelynsä suorittanut ja valmistautuu illan koitokseen. Vierasjoukkue ei taas halua haaskata energiaa moiseen. Alunperin viikkoa aikaisemmin pelattavaksi suunniteltu kamppailu KaVon ja Ice Teamin välillä on siirretty tälle päivälle, syynä vierasjoukkueeseen iskenyt epidemia. Hyvältä ei näytä tänäänkään, kun joukkue astelee jäälle seitsemän kenttäpelaajan ja maalivahdin kanssa. Kauas on pitkä matka, ja öinen paluumatka Tuusulasta Läntisen Uudenmaan raja-alueille on vielä pitempi.

Mika pelasi vahvan pelin ja jakeli hyviä taklauksia.

Kello lyö 22.00 ja kiekko tipahtaa jäähän ottelun aloituksen merkiksi. Kolmella ketjulla ja kahdella pakkiparilla liikenteessä oleva keltapaitainen joukkue on selkeästi sisuuntunut edellisestä tappiosta. Heti aloituksesta Late nappaa kiekon ja vie sen vastustajan päätyyn. Pikainen kiekon lainaus Juhikselle, kiekko takaisin Latelle ja tarkka laukaus. Kotijoukkue johtaa 1-0 vain yhdeksäntoista sekuntin pelin jälkeen. Sama hyvä liike jatkuu reilun parin minuutin ajan. Vastustajan kassarille kirjataan reilut viisi torjuntaa ensimmäisen minuutin aikana, Matille ei ensimmäistäkään. Ei ennen kuin ylilatautuminen kostautuu vääränä vaihtona. Äkkiä vierasjoukkue pääsee pelin sisään ja hallitsee kentän tapahtumia suvereenisti. Hyvä liike tuottaakin tulosta ja muutaman minuutin pelaamisen jälkeen taululla onkin äkkiä tilanne 1-1. Kotijoukkueen vaihtoaitiosta kuuluu muutama perkele varakapteeniston herätellessä joukkuetta. Tämä tuottaa tulosta - ennen erän puoliväliä Jantunen ja Ripari-Sipari toimittavat kiekon Mikolle joka siirtää kotijoukkueen 2-1 -johtoon. Vauhdikas ensimmäinen erä pelataan loppuun molempien joukkueiden hyökätessä rohkeasti. Lopulta kuitenkin summeri soi erän päättymisen merkiksi ja ensimmäiselle erätauolle mennään kotijoukkueen johtaessa yhdellä maalilla.

Julle hyökkäsi aktiivisesti ja sai palkinnoksi tehot 1+2.

Toinen erä käynnistyy ensimmäisen erän kaltaisena. Kiekko viedään vastustajan päätyyn ja kotijoukkue saa luotua monta maalipaikkaa. Laukaus laukauksen perään kuitenkin kilpistyy vierasjoukkueen kassariin. Viiden minuutin paineistus vierasjoukkueen päädyssä kuitenkin alkaa tuottaa tulosta ja kotijoukkue tekee nopeaan tahtiin neljä maalia kun Pekka onnistuu kahdesti, Rikun ja Jullen tehdessä maalin mieheen. Toista erää kuvaa parhaiten maalivahtien torjunnat; Masalle viisi ja vastustajalle 23. Erätauolle mennään kotijoukkueen 6-1 -johtolukemista.

Viimeinen erä ei enää tarjoa suurta urheilujuhlaa kenellekään. Mikko taklaa tyylikkäästi vastustajan isoimman pelaajan keskialueella, jostain syystä tuomarikaksikko kuitenkin määrää tästä kakkosen kampituksesta. Pelaajien otteet herpaantuvat molemmissa päissä ja ottelun loppu on melkoista havaijikiekkoa TakaReisiVille tekee yhden häkin samalla ja vastustaja tekee vielä kaksi maalia Matin taakse. Ottelun parasta antia kuitenkin on se, että Riku tekee vielä kaksi häkkiä, loihtii taululle loppunumerot 9-3 ja uran ensimmäinen hattutemppu on tosiasia. Kentänlaitatoimitus onnittelee!

Kolmen maalin pelaajan yhden tähden palkinto.

Seuraavaksi Kanarialintulauma matkaa Kellokoskelle ja kohtaa KelA Chiefsin tulevana tiistaina. Stay tuned!