Keskiviikko-illan derby Hyrylässä tarjosi vauhtia, hienoja yksilösuorituksia ja myös jonkin verran vaaratilanteita Kanarianlintulauman valmistautuessa viikon päätapahtumaan elikkä järjestyksessään 12. Talviklassikkoon. Kaukalossa oli myös Kiekkoveljet, joka tarjosi hyvän vastuksen ja piti huolen, että thrilleri piti yleisön (0) pauloissaan loppusummerin sointiin saakka. Loppulukemat 7-5 Kanarianlinnuille.

Nykymuotoinen Kanarianlintulauma on kuin Venäjän maajoukkue. Täynnä taitavia yksilöitä, joita ei pysäytä mikään sille päälle sattuessa. Tehdään henkilökohtaiset tehot 3+4 ottelussa ja pidetään vastustajaa pilkkanaan. Huonon päivän sattuessa ryystetään Pepsi Maxia vaihtoaitiossa ja nostetaan selkä pystyyn vähän Alexander Ovechkinin tapaan.

Niin, parhaimmillaan Kanarianlintulauman otteet ovat muistuttaneet Neuvostoliiton Punakoneen pyörintää. Vastustaja pidetään pesukoneessa, klap-klap-klap ja maali. Puolustusta ei tarvita, kyllä se meidän tretjakki ottaa pari koppia aina silloin tällöin. Tällaiselta joukkueelta voi odottaa mitä tahansa, mutta silti saman joukkueen keskinäisissä kohtaamisissa ottelutuloksen 14-3 nollaaminen ja seuraavan pelin voitto lukemin 7-5 on kova saavutus joukkueelta kuin joukkueelta.

Keskiviikko-illan ottelut eivät välttämättä ole niitä kaikista yleisöystävällisempiä. Sen huomaa myös viereisestä hallista, kun HC Bewetskin yleisö purkautuu pois. Eipä tuo määrä päätä huimaa. Onneksi Wanhassa Oikeassa Hyrylän Jäähallissa alkaa kuumaakin kuumempi IV-divisioonan ottelu. Yleisön viihtyvyys on taattu, kun pakit uskaltavat tehdä jalkakynän alimpana miehenä.

Saavun hallille hyvissä ajoin ennen ottelun alkua. Huhut pitivät paikkaansa - kolmen kovaa pelimiestä on tehnyt paluun jäälle! Herrat Stenkko (ylävartalovamma), Late (Karibia) ja Mahakas (ladyboy) ovat jälleen kokoonpanossa. Tämähän lupaa hyvää.

Kiekko putoaa jäähän. Kolmella ketjulla (Allu - Late - Jupe , Takareisi-Ville - Jaska - Jude, Ville - Chun - HelloKitty) ja kahdella kovaakin kovemmalla pakkiparilla ( Esa - Tume ja Joni - Stenkko) liikenteeseen lähtenyt kotijoukkue on hyvin pelissä mukana. Vastustaja pääsee avaamaan maalitilillä toisella peliminuutilla ja tekee alivoimamaalin. Tämähän kuulostaa tutulta. Ennenkuulumatonta sen sijaan on puoli minuuttia myöhemmin Allun tekemä ylivoimamaali. 1-1. Avoimet ovet jatkuvat, KiVi siirtyy alle minuutin pelin jälkeen 1-2 johtoon ja tilanne rauhoittuukin näihin lukemiin hetkeksi. Kotijoukkue pääsee otteluun mukaan, pyörittäen peliä vahvasti vastustajan päädyssä. Pelinrakennuttajana onnistuu erityisesti Stenkko, joka tarjoaa mm. Judelle pari tuhannen taalan paikkaa. Ei maistu - ei. Mutta HelloKittylle maistuu. Minuutin jälkeen äärettömän kova karvaus ja Charamainen lämäri ylänurkkaan. 2-2 ja erätauolle. Huntterilla 7 torjuntaa, vihollisen kassarilla 9.

Esa on huhujen mukaan alkanut viime aikoina ottamaan Teukkamaista roolia joukkueen herättelijänä. Näin tapahtuu myös ensimmäisellä erätauolla. Pep talkissa käydään läpi vastustajan heikkoudet ja omat vahvuudet. Tämä tuottaakin tulosta. Siitä esimerkkinä neljä maalia viiden minuutin sisään, kun Jude, Ville, Esa ja Late siirtävät Kanarianlinnut jo peräti 6-2 -johtoon. Voiko tämä olla mahdollista? Näemmä voi? Voiko tässä käydä kuten MM 2003 välierissä? Toivottavasti ei. Pahalta kuitenkin näyttää, kun jätkät päättävät ottaa kolme jäähyä puolentoista minuutin sisään. Ainoastaan Juden alivoimalla vastustajan päässä ottama kampitusjäähy kostautuu. Noh, voidaan sanoa että kuuluu pelisuunnitelmaan antaa vastustajalle yksi maali ennen erän loppua. 6-3 lukemat ovat huomattavasti mukavammat kuin 6-2, vai mitä? Huntterilla 9 torjuntaa, vihollisella 8. Ei ole helppoa pelata .666 torjuntaprosentilla.

Viimeinen erä. Vihollinen on selkeästi sisuuntunut. Kaksi ensimmäistä erää kuin unessa pelannut joukkue alkaa tsemppaamaan - onneksi Kanarianlinnut ovat valmiita puolustustaisteluun. Huntteri ottaa 13 torjuntaa ja päästää kaksi maalia erän jälkimmäisen puoliskon aikana - toinen vain puolitoista minuuttia ennen loppua. Jännäksi menee! Vihollinen ottaa kassarin pois maalilta ja pesukone pyörii keltaisessa päässä täyttä häkää. Viimeiset sekunnit - kiekko keskialueelle ja Allu tuikkaa kiekon häkkiin samaan aikaan kuin päätössummeri soi. Tärkeät kaksi pistettä säilyvät Hyrylässä.

Kanarianlintujen urakka jatkuu lauantaina Wanha Voima -ottelun merkeissä. Nostalgisista fiiliksistä pääsee nauttimaan Jokelan Urheilukentällä klo 14 alkaen. Seuraava sarjaottelu lauantaina 8.2 Myyrmäessä, kun joukkue vierailee EVU:n kotiluolassa.

Ottelun tähdistö:

• *** HelloKitty teki viikon ryyppyputken jälkeen vahvan paluun kentälle. Kuin toisinto kolmen vuoden takaisesta Huittisten turnauksesta. Tällä kertaa ilman darraa ja pizzaa tosin.
  • ** Jude kantoi kortensa kekoon joukkueen sakkokassan suhteen ottamalla kerralla kaksi jäähyä - kauden ensimmäisen ja viimeisen - alivoimalla vastustajan päädyssä kampittamalla tilanteen jälkeen.
  • * MilfHunterin torjuntaprosentit muistuttavat jo heikompien SM-liigajengien kassarien vastaavia. Tilastojen valossa voidaan siis olla jo jääkiekkojoukkue.