All in 2009-2010

 

Muun muassa Turun Kaupunginteatterin johtajana kunnostautunut jäkisvalkku Alpo "Ape" Suhonen lyttäsi viikonvaihteen Iltalehdessä suomalaiset jääkiekkoilijat ja heidän fyysisen kuntonsa. Apen teesit olivat varsin yksinkertaiset: "Ukot kuntoon ja maalinteko-ongelmat on ratkaistu!" Vaikka Kaukasten Voiman Miesten Jääkiekon Edustusjoukkue ei menneellä kaudella varsinaisesti kärsinytkään maalinteko-ongelmista, päätti Joukkue kuitenkin toimia suomalaiselle jääkiekkoilulle suunnannäyttäjänä tässä(kin) asiassa! Sillä välin kun velttoilijoiksikin lehdistössä tituleeratut MM-jellonat vetävät happea mukaraskaan kauden jälkeen, rakennetaan Jokelassa jo täyttä häkää peruskuntoa tulevaa kiekkotalvea silmällä pitäen.

Vaikka kausi onkin jo päättäjäisristeilyä myöten paketissa, päätti Kaukasten Voiman Jääkiekon Miesten Edustusjoukkue (tm) ottaa haasteen vastaan ja lähteä läpsyttelemään Kisakallion Urheiluopiston joukkuetta vastaan. Jo etukäteen oli tiedossa, että Kisakallion porukassa tulisi Nooan Arkin lailla olemaan edustettuna molemmat sukupuolet. Tiukkoja lähitaisteluita oli siis luvassa.

Loppukauden harjoitusotteluissa voittoputkeen ajautunut Kaukasten Voiman Jääkiekon Miesten Edustusjoukkue kruunasi kauden kohtaamalla kolmosdivisioonan alemmassa loppusarjassa tänä keväänä rämpineen HeTin. Tiukka vastus oli siis luvassa, mutta tiukkoja olivat KaVon miehetkin. Mennäänpä hetkeksi pukukoppiin ja kerrataan peliä edeltäneet tapahtumat...

Koska sarjaottelu Keravan jääkiekkoylpeyttä vastaan sujui vähemmän mairittelevissa merkeissä (tulostahan kukaan ei enää muista/muistele, mutta rumasti tuli kahdeksalla pelaajalla takkiin), päättivät joukkueet ottaa uudestaan yhteen harjoitusottelun merkeissä. KaVolaisista Keravalle ilmaantui tällä kertaa hieman runsaslukuisempi joukkio epämääräisiä pelimiehiä. Herrat Soininen & Vehkakoski oli kaivettu kaapin perukoilta pölyyntymästä, minkä lisäksi vierailijoita vahvistivat pari toimitukselle tuntemattomaksi jäänyttä Jartsan kaveria (ihan pelimiehiä molemmat). Kohtuullinen nippu oli siis kasassa, joskin muutamaa nimeltä mainitsematonta pelimiestä jäätiin kaipailemaan. Mutta sitten otteluun...

Eipä paljon taas jäänyt lapsille kerrottavaa. Kaukasten Voima vieraili keskiviikkoiltana Virvoitusjuoma-areenan pommisuojassa Helsingin Pasilassa. Turpaan tuli jälleen kerran. Hurmoshenkisen kotitaistelun jälkeen joukkue jaksoi jopa ennen ottelua uskoa, että tällä kerralla murtuu sinisten paitojen kirous (joukkuehan ei ole vielä voittanut kertaakaan uusilla hienoilla retropaidoilla). Toisin kuitenkin kävi.

Tunnusta väriä! Kanarianlintujen kolmen tappiollisen vierasottelun putki päättyi eilen keskiviikkona, kun Kanarianlinnut kohtasivat kotiluolassaan IHK:n. Vaikka joukkueen pelaajat eivät olekaan taikauskoisinta sorttia, joukkue vaihtoikin mielellään vieraspaidoiksi hommatut sininutut tuttuihin keltapaitoihin ja säilyttivät arvokkaat kaksi pistettä itsellään ns. neljän pisteen ottelussa. Ottelu päättyi lopulta lukemiin 5-4.

Kanarianlinnut matkustavat ensi keskiviikkona 17.2 Helsinkiin ja kohtaavat HC Tankin Hartwall-Areenan pommisuojassa.

19:40
Saavumme hallille. Joukkue on silmin nähden jännittynyt, sillä onhan takana ruma tappio edellisestä pelistä. Tänään me kuitenkin teemme sen. Taistelemme ja voitamme. Kaksi vieraspeliä putkeen. On tämä kyllä melkoista reissumiehen elämää. Eikä kahta ilman kolmatta. Ensi viikonloppuna pelataan Keravalla. Mutta nyt on parmpi keskittyä tähän peliin!

Hyvissä ajoin hankitut junaliput Oulunkylään päätyivät epähuomiossa Kentänlaitatoimituksen lemmikkihamsterin ruuaksi, eivätkä matkustusmäärärahat riittäneet uusien ostamiseen, joten toimittaja oli estynyt matkustamaan lauantai-illan ottelutapahtumaan. Mutta paljosta ei kuulemma jääty paitsi!

Toimituksen korviin kantautuneiden hallikäytävähuhujen mukaan korkeanpaikan leirille Keski-Eurooppaan matkustanut GM Sten oli sopinut Applen Steve Jobsin kanssa Kaukasten Voiman miesten edustusjoukkueen uudenkarheiden vieraspelipaitojen julkistamistilaisuuden lyykkäämisestä keskiviikolta tähän päivään, jotta se ei veisi kaikkea mediahuomiota Applen uudelta interaktiiviselta aamupalatarjottimelta. Valitettavasti uusista pelipaidoista ei saatu tarvittavaa lisäpotkua luisteluun, vaan ottelu päättyi kotijoukkueen tylyyn 15-3 murskavoittoon.

Kaksi hyvää ja yksi huono

Iloisin ilmein peliin lähtenyt keltapaitojen legioona joutui keskiviikon myöhäisillassa tyytymään kirvelevään tasapeliin. Alkukauden RAMS-kohtaamisen perusteella kotijoukkue ei odottanut kovin kummoista vastusta, toisin kuitenkin kävi. Oliko syynä sitten maanantain raskas kaarreluisteluharjoitus vai mikä, mutta KaVon kunto riitti tänään vain kahden ensimmäisen erän mittaiseen taistoon. Toisen ja kolmannen erän välissä suoritettavan jäänajon ajaksi kotijoukkue siirtyi koppiin varmantuntuisessa 5-2 johdossa. Ilmeisesti kahden ensimmäisen erän hyvä henki unohtui sinne, sillä kolmannessa keskityttiin kirjauttamaan merkintöjä lähinnä jäähysarakkeeseen (6x2 min) vieraiden latoessa taululle tasapeliin riittävät kolme maalia.

 

Miesten edustusjoukkue (toim. huom: onko meillä muutakaan?) päätti, AaPeen itkupotkuraivareista huolimatta, jättää snadiliigan kevätkierroksen väliin ja keskittyä täysillä taistelemaan sarjanoususta ensi kaudeksi IV-divisioonaan. Tästä ja muutamista ottelusiirroista johtuen vuosi on lähtenyt käyntiin lähinnä harjoittelun merkeissä. Loppiaisen ruma tappio nollattiin viime viikonloppuna Wanha Voima pelissä ja nyt on aika aloittaa kevätkierros!

Kanarianlinnut voittivat Wanhan Voiman näytösottelussa

Lauantaina pelattiin jo kautta aikojen kahdeksas Kaukasten Voiman ja Wanhan Voiman välinen jääkiekko-ottelu mukavassa pakkassäässä Jokelan Urheilupyhätössä. KaVo vei lopulta yleisöä viihdyttävän ottelun voiton lukemin 7-3 (3-0),(1-0),(3-3).

 

Mikki ja Tommi pahanteossa Kallun maalilla.

Mikki ja Tommi pahanteossa Kallun maalilla.

 

Kanarianlinnut kohtaavat tulevana keskiviikkona Ramsin IV-divisioonan jatkosarjan kamppailussa kello 22.00.

KaVo kohtasi eilen IV-divisioonan jatkosarjan avausottelussa kotonaan Karhu-Kissat. Edellisen kerran noin 32 vuotta joukkueet kohtasivat Jokelan Hornankattilassa, mutta kyyti tuskin sieläkään oli yhtä kylmää. Ottelu päättyi vierailijoiden voittoon numeroin 3-13 (1-3,0-5,2-4). Tätäkin kalliimmaksi tulivat ottelussa nähdyt loukkaantumiset.

Kausi puolessa välissä

 

Tänään on aika juhlia - kaamosaika on puolessa välissä ja samaten pitkä ja rankka jääkiekkokausi. Ja mikäs sen hienompaa kuin juhlia kautta perinteikkäissä KaVon pikkujouluissa. (Klikkaa kuvaa niin saat sen auki täysikokoisena)

 

joukkuekuva

 

 

Kanarianlinnuille V-divisioonan alkusarjan voitto

Kanarianlinnut noutivat maanantai-illalla kaksi pistettä Hartwall-areenalta, kun joukkue voitti EKK:n lukemin 4-12. Samalla joukkue voitti V-divisioonan alkusarja II:n hienolla kahdeksan tappiottoman pelin ja seitsemän peräkkäisen voiton sarjalla. Ainoan kolhun kilpeen aiheutti EKK, joka nipisti joukkueelta pisteen joukkueiden ensimmäsestä, 3-3 -tasalukemin päättyneestä ottelusta. Kanarianlinnut pelaavat keväällä IV-divisioonan jatkosarjaa ja tavoittelevat sarjapaikan säilytystä myös kevään jatkosarjan jälkeen.