Kansallispelilauantai

Kansallispelilauantai

artikkelikuvat_2013-14_pesiskuva2.jpg

Idea kohtaamiselle sai luotettavana pidetyn kenttähuhun mukaan alkunsa ravintola Hopealyhdyn pöydässä, jossa nimeltämainitsematon legendaarinen kavolaiskaksikko oli pohtinut päänsä puhki miten parhaiten juhlistaa seuran 80-vuotista taivalta. "Leikkimieliseen" haasteotteluun urheilullisemmasta lajijaostosta valikoitui lajiksi pesäpallo siksi, ettei kummassakaan joukkueessa ole tätä nykyä enää yhtään aktiivista huippupesäpalloilijaa.

 

Yleisö saapuu Jokela Gardeniin! from Kent Laitatoimittaja on Vimeo.

Ridasjärventien ruuhkasta päätellen ottelu kiinnosti laajalti jokelalaista urheilukansaa (videolla vilahtaa myös korismiesten linja-auto)!

 

Koripallojaosto oli koonnut otteluun varsin nimekkään vajaan tusinan Jokelassa koripalloilevia aktiiveja. Osa pelureista oli aloittanut koripallouransa jo talvi- ja jatkosodan välillä mutta olipa joukossa muutama tuoreempikin tapaus. Yhtä kaikki, melkoisia monilajitaitureita koko sakki!

pesiskuva2

Myös kakkospesän tuomarilla oli omat suosikkinsa ottelussa...

 

Jääkiekkojaoston sisällä käytiin ennen ottelua kova kilpailu pelipaikoista, sillä monelle peli tarjosi ainutlaatuisen tilaisuuden laittaa käden edes kerran kesässä nahkaräpylän sisään. Lopulta GM Sten valitsi joukkueeseen yhdeksän luunkovaa mailanheiluttajaa joista valtaosalla tuntui olevan tavoitteena vähintään kakkospesälle pääsy. Alunperin joukkueeseen oli valittu myös sääntöjen sallima määrä Jokereita, mutta heidät GM päätti viime hetkellä myydä venäläissijoittajille KooHooÄllään jotta rahat myös tulevalla kiekkokaudella riittäisivät jäämaksujen kattamiseen.

 

Ennen ottelun alkua käytiin kiivasta polemiikkia siitä tulisiko koripallojaoston joukkue diskata vilpillisen toiminnan vuoksi koko ottelusta. Paikallisten urheilutietäjien keskuudessa näet kiersi vahva huhu siitä, että koripallojaosto olisi kokoontunut ottelua edeltävien viikkojen aikana harjoittelemaan pesäpallon saloja etukäteen. Paikalle saapuneen runsaslukuisen yleisön helpotukseksi joukkueenjohtajat pääsivät kuin pääsivätkin sopuun ennen kuin tilanne ehti kärjistyä Syyrian kriisin veroiseksi kansainväliseksi selkkaukseksi.

 

Alkukankeutta

 

Kuten arvata saattaa, aiheutti nahkaräpylän käteen vetäminen outoa tuntemusta monen pelaajamme vatsanpohjassa. Ehkä juuri tämän vuoksi koripallojaosto pääsi ottelun alussa varsin turvallisen tuntuiseen johtoon. Ensimmäisen vuoroparin jälkeen taululla oli murskaavat 6-0 lukemat, eikä tilanne toisenkaan vuoroparin jälkeen näyttänyt kovin paljon paremmalta (8-1). Tässä vaiheessa Joukkueemme jäsenistä ne (muutamat) jotka pesäpallosäännöistä jotain ymmärsivät kirosivat jo mielessään että miksi ottelu oli sovittu pelattavaksi vanhoilla säännöillä, joissa voittajan ratkaisisi voitettujen jaksojen sijaan ottelussa lyötyjen juoksujen lukumäärä. "Me on hävitty tää peli" oli luettavissa monen pelaajan huulilta. Vaan kuinkas sitten kävikään!

 

Kolmannen vuoroparin aluksi Korismiesten keskittyminen herpaantui hetkeksi ja Joukkueemme naputteli mahtavanupeat seitsemän juoksua! Toki Korismiehet vastasivat tähän vielä kuudella lyödyllä, mutta koska sama maaginen luku seitsemän toistui myös neljännen aloittavassa, mentiin tauolle kolmen ja puolen vuoroparin jälkeen Joukkueemme tukevantuntuisessa 14-15 johtoasemassa.

pesiskuva1

Kaksi urhoa ja sormi... Vai onko se sittenkään sormi?


Loppu hyvin kaikki hyvin

 

Toisella puoliskolla Joukkueemme ulkopeli petraantui ainakin siltä osin, että Mirrille oli saatu vaihdettua baseballräpylän tilalle kotimainen pikipeikko. Siinä missä MIrrin peli koheni potenssiin sata, nähtiin myös Jartsalta toisella puoliskolla uskomattomia suorituksia. Katsomossa alkoi kiertää huhu siitä että ottelun lopputuloksesta on ehkä sittenkin pesäpallohengessä sovittu etukäteen, sen verran umpisurkeasti Jartsa esiintyi.

 

Jälkimmäinen puolikas ei sisäpelissäkään ollut enää samanlaista ilotulitusta kuin ensimmäinen. Toki kenttää puhkottiin ja juoksuja juostiin, mutta kumpaakin joukkuetta selvästi alkoi painamaan raskas kesäharjoittelu. Eihän tämänkaltaisen ottelun pelaaminen välittömästi peruskuntokauden jälkeen todellakaan ole se optimaalisin ratkaisu! Toki toinenkin puolikas tarjosi yleisölle vähintään yhtä paljon viihdykettä kuin kentänlaidalle kasattu erinomainen buffet. Ja jotta draaman kaari saatiin täydelliseksi oli ottelu vielä ennen viimeistä vuoroparia kutkuttavan jännittävissä 20-19 lukemissa korismiesten hyväksi.

 

Onneksi koko kesän pesäpalloillut ja tätä nykyä kilpailevaa jääkiekkotoimintaa Järvenpäässä manageroiva (mutta säälistä Joukkueeseen kelpuutettu) Gusse onnistui kuitenkin puhkaisemaan kentän kunniajuoksun arvoisesti Tompan ja MarCon spurtatessa nurmi rullalla kotipesän turvaan. Kun vielä Sampo onnistui Gussen kotiutuksessa ja hyvänä kotivarana toiminut Emppu löi vielä aikanaan tuon vahvareitisen maksimivoimailijamme kotiin, oli Koripallojaoston selkä katkennut. Koriksen viimeinen tasoittava lyöntivuoro oli lähinnä pakkopullaa, sen verran hurmoshenkisesti Joukkueemme (Jartsaa lukuunottamatta) ulkokentällä pelasi. Näin ollen kirjurina toiminut koripallojaoston edustaja ja paikallinen pesäpallolegenda Haukka joutui kirjaamaan ottelun lopputulokseksi varsin mairittelevat 22-25. Enää oli vuorossa monien odottama Urkan Sauna jonka lauteilla nähtiin luimistelevan myös satunnaisia koripallojaoston edustajia varsin vaiteliaina.

 

Kentänlaitatoimitus jututti ottelun jälkeen pikaisesti haasteottelun alullepannutta ja Korisjengin pelinjohtajana toiminutta Jallua. Jallu tyytyi toteamaan, että "tämä oli hyvä osoitus siitä että pesäpallo on todellinen kovakuntoisten atleettien älypeli". Kentänlaitatoimitus kiittää Jallua Joukkueen puolesta näistä itsetuntoa hivelevistä sanoista!

pesiskuva3

Nuo jääkenttien urheat monilajitaiturit!

 

Kutkuttavan jännittävän ottelun tilanne vuoropari vuoroparilta (suluissa tilanne) numeroita rakastaville (tupla)insinöörilukijoille:
1. 6-0 (6-0)
2. 2-1 (8-1)
3. 6-7 (14-8)
4. 2-7 (16-15)
5. 3-0 (19-15)
6. 1-4 (20-19)
7. 2-6 (22-25)

Ainakin näistä puhuttiin The Urkan Saunassa:
- Eeron tappoheitot takakentältä. Vahvistaako friba tosiaan noin paljon ranteita vai mistä on kysymys?
- MarCon (ja Jartsan) luitamurskaavat syöksyt
- Åken huuto
- Onko Jartsa tosiaan joskus pelannut pesistä?
- Pulled pork
- Tumen pelikunto
- Heittelikö Jallu tosiaan viuhkaa?
- Mikä on viuhka?
- Pitääkö olla insinööri että osaa laskea?
- Tennis
- Pendelöinti ja masturbointi
- Uskaltavatko korismiehet enää ensi kesänä pelata meitä vastaan?

Fenixin nousu

Bussiliigan halonhakkuutalkoot