Olipa kerran vuoden ensimmäinen peli

 

Jännittyneenä selailin pressihuoneessa eteeni kannettua etukäteismateriaalia illan ottelusta. Kaukasten Voiman Jääkiekon Miesten Edustusjoukkueen kokoonpano ei näemmä juurikaan ollut edelliskausista muuttunut (no mutta miksi korjata jotain mikä ei ole rikki). Sain kuitenkin ilokseni huomata, että edellisen raporttini jälkeen muutama Todellinen Tähtipelaaja oli havainnut vihdoinkin olevansa aivan liian hyvä tähän alasarjoja antaumuksella koluavaan joukkueeseen. Sinänsä erikoista, ettei seurasiirtorahoilla ole voitu hankkia Kentänlaitatoimitukseen edes oikolukijaa, sillä sellaiselle olisi muutaman viimeisimmän otteluraportin perusteella ehkä tarvetta. Muuten illan kokoonpanoissa ei ollut havaittavissa mitään normaalista poikkeavaa. Toisaalta hallissa vellovien luotettavien käytävähuhujen mukaan ikikavolainen MarCo ei ollut kuulemma jaksanut ajaa muutamaa kilometria keskiviikon myöhäisillassa harjoitusottelun takia, vaan päätyi säästelemään energiaansa siihen hetkeen kun GM vihdoinkin tajuaisi, että ottelut voidaan yhtä hyvin pelata MarCon takapihalla pikkukakkosen ja salkkareiden välisellä tauolla. Toinen mielenkiintoinen havainto oli, että SJL:n Rikosseuraamuskomitea oli ilmeisesti hyväksynyt edellisessä ottelussa rötöstelleen Kallen anomuksen ehdonalaisesta peliluvasta. Toimituksen ja etenkin vastustajajoukkueiden toive on, että Kalle saadaan näin kuntoutettua takaisin kaidalle tielle.
 
Menneitä ja etenkin tulleita pelaajia tarkastellessani en voinut olla kiinnittämättä huomiota siihen, että maalivahtien vaihtuvuus on ollut joukkueessa melko suurta. Toisaalta kun ottaa huomioon joukkueen puolustuksen kovuuden, peliälyn ja luistelutaidon,  on selvää ettei kukaan maalivahti kauaa jaksa tyhjänpanttina lapioida lunta tolppien edustalta. No yhtä kaikki, ottelu oli alkamassa ja oli aika siirtyä pressitiloista kohti hallin VIP-aitiota. Hallin puolella havaitsin, että joku urhoistamme oli kutsunut otteluun sekä vaimonsa, että tyttöystävänsä, joten halli oli testosteronin lisäksi tupaten täynnä naiskauneutta.
 
Siitä huolimatta, että olen koko syksyn ollut seuraamassa Pohjois-Amerikan taalaliigan otteluita, en ole vielä tällä kaudella nähnyt yhtä energistä alkua ottelulle. Kotijoukkueen pelaajat olivat selvästi nauttineet riittävästi suklaata pyhien aikana, sillä sen verran pontevaa oli veljiemme potku pitkin märkänä kiiltävää luistinrataa. Pienen särön ottelun alkuun toi vastustajan voimahyökkääjän ajassa yhdeksän minuuttia ja risat iskemä onnekas alivoimamaali. Onneksi tuo saatiin kuitattua alta kahden minuutin kanarianlinturookie Jore Henrik Peltolan erinomaisen kauniiilla maalilla. Kun Louhenmäen Ville vielä pääsi rokottamaan Jartsan ja Jore Henrikin hienosta esityöstä aivan erän lopussa, oli tauolle eri kiva lähteä tukevantuntuisessa 2-1 johtoasemassa.
 
Salainen Agenttimme Lasse A. (nimi muutettu) kävi ilmeisesti erän aikana kuiskaamassa entisille joukkuetovereilleen pari kuumaa vinkkiä, sillä sen verran hyvin vierailevat HeTiläiset saivat toisessa erässä juonesta kiinni. Kaukasten Voiman Jääkiekon Miesten Edustusjoukkueen perisyntinä kun on aina ollut ylivoimapelaaminen. "Mitä suotta yrittää tosissaan, kun noilla kerran on vähempi ukkoja kentällä kun meillä" tuntuu olevan monen keltapaidassa liukuvan asenneilmasto ylivoimapelaamisen suhteen. Vierailijoiden toisen erän maaleista nimittäin peräti kaksi syntyi alivoimalla ja yksi tasavajaalla pelatessa. Kavon ainokaisesta tässä erässä vastasi jälleen se uudempi Ville L, tekijäkumppaneinaan Jartsa ja Gusse.
 
Kolmanteen erään lähdettäessä alkoi suklaista saatu energia olla jo silminnähden lopussa molemmilta joukkueilta. Tuomarikaksikko Haapakoski-Vuorenmaa sen sijaan jaksoi painaa edelleen, sillä kaksikko onnistui kehittämään jostain peräti viisi kappaletta kahden minuutin rangaistuksia viimeiseen erään Erikoistilanteiden harjoittelun ohessa kotijoukkue onnistui takomaan muutaman maalin (Gussen ja Juhiksen toimesta) vastustajan yhtä vastaan, joten ottelun loppu kiekkoiltiin tiukassa 5-6 -tilanteessa, joka sittemmin myös valitettavasti jäi kirjoihin ja kansiin lopputulokseksi.
 
Jos tästä taistosta pitäisi jokin yksittäinen juttu nostaa esille, olisi se varmasti se, että aivan kuten rikkaus, rakkaus ja läski, niin myös tehopisteet tuppaavat jakautumaan varsin epätasaisesti joukkueen jäsenten kesken. Jostain kumman syystä, ilman sen suurempia urotekoja, osa pelaajisto kunnostautuu illasta toiseen tehopisterintamalla toisten jäädessä nuolemaan näppejään. Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa yritin udella syytä tähän, mutta eipä tuota osannut selittää edes joukkueen hippomitaleilla aateloitu tupladiplomi-insinööristö. Sen sijaan GM halusi lehdistötilaisuudessa muistuttaa, että koko joukkueen sympatiat ovat nyt herrasmiespelaaja Jupen tukena, jotta mies saatasiin jarilitmasmaisesta vammastaan kuntoutettua vielä loppukauden tiukkaakin tiukempiin vääntöihin.
 
Keskiviikkoillan oikea rivi:
VL(jr.) 2+0
HP 1+1, 2 min*
PG 1+1
EH 1+1
JA 0+3
AH 0+1
J-MM 1+0
GM 0+0, 2 min*
KT 0+0, 0 min (!!!)
*täysin syyttöminä, protesti jätetty

Matka epämukavuusalueelle

KaVo - JoA illalla Hyrylässä