Keskiyön kaljakeräys

Lunta satelee hiljalleen hiljenevässä talviyössä. Wanhan Rautamajurin suoran päässä epäonniset autoilijat kaivavat autoa ojasta ja Destian kuorma-auto kylvää edessä suolaa tielle niin paljon, että tunnen janon hiipivän kielelleni. Ihmiset vaeltavat lämpimiin koteihinsa tänä pimeänä joulukuun iltana. Joulukuun, joka saattaa hyvinkin jäädä viimeiseksi, mikäli Mayoihin on uskominen. En anna tämän kuitenkaan masentaa itseäni, sillä ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua. EsPa - KaVo. Verta, hikeä ja kyyneliä. Onko parempaa tapaa viettää pikku-Lauantai?

 

"En mä halua mennä kentälle, Isot ja Pahat Espoolaiset satuttaa vielä." Mitä korvani kuulevatkaan? Onko Kanarianlintulauman keltanuttujen joukosta löytynyt raukkamainen pelkuri, joka pelkää paria taklausta? Joudunko etsimään uuden joukkueen suosikikseni? Onko V-divisioonan Kanadalaisinta kiekkoa pelaava raakalaisjoukko loppujen lopuksi tavallinen joukko mamman hameen helmoissa roikkuvia nössöjä?

 

Pelko pois, rakkaat lukijani! Itsekin jo säikähdin mutta vain hetkeksi. Saavun hallille juuri parahultaaksi, kun joukko S-sarjan Mersuilla ja seiskasarjan Bemareilla ajelevia harmaahapsisia herroja pyörittää paikallista veteraanikiekon kärkiryhmää. Vierailla on päällä erään Suuren Suomalaisen Mobiiliyrityksen (kutsuttakoon heitä tässä vaikkapa nimellä Onkia, emmehän halua antaa kellekään ilmaista mainostilaa!) logoilla varustetut paidat ja vahvat JariKurrimaiset liu'ut sekä OtackarJaneckymäiset kiekonkäsittelytaidot pitävät vierasjoukkueen voitosta huolen.

 

Veteraaniottelu päättyy ja yleisö hiljenee jännittyneenä. Joukkue tulee jäälle rauhallisesti omaan tahtiinsa ("Meillä on ollut tavoite hommata hallille iso Kanarianlinnun pää jonka läpi pelaajat saapuvat jäälle. Lisäksi hallia kiertää radio-ohjattava Zeppelin ja cheerleaderit ampuvat kanuunoilla yleisöön balkan-hodareita. Sponsorit kun saadaan niin homma on toteutusta vaille valmis" - GM) ja valmistautuu otteluun. Vastustajan joukotkin valuvat pikkuhiljaa jäälle, myös mastodonttimainen maalivahti, jolla on selvästi käytössä Dallas Starsin torjuntavarusteet. Näköjään Marty Turco on taas löytänyt yhden uuden joukkueen josta kerätä irtorahat taskuun ennen eläköitymistään. Tuomarit katselevat alkulämpöjä rauhallisesti haukoitellen. Näemmä taas jännittävä ottelu luvassa...

 

Ei muuta kuin limppu jäähän ja paine vastustajan päähän. Petra - Ville - Jupe - ja maali! Pelikello ei ehdi vanhentua edes minuuttia ennen kuin vierasjoukkue siirtyy johtoon. Vastustajan kaksi kentällistä jätkiä yrittää roikkua perässä ja saakin noustua maalille. Onneksi #6 on mies paikallaan ja pitää huolen ettei kiekkoa hakata Miikan läpi maaliin. Tuomarit tosin ovat eri mieltä otteiden laillisuudesta. Stenkko boxiin ja kiekko vauhdilla vastustajan päätyyn - ja sieltä häkkiin. Asialla toistamiseen Jupe, Petran ja Laten avustuksella. Vihollinenkin alkaa hieman jäähyilemään ja onnistuukin tällä sekoittamaan Kanarianlintulauman päätä. "Meitä ei ole luotu pelaamaan ylivoimaa. Pitäisi aina ottaa suosiolla tasoittava jäähy kun vihollinen heittää yhden äijän boksiin." Tätä taktiikkaa yritetäänkin toteuttaa hienosti ottelun edetessä; kiekko vaihtoaitioon ylivoimalla, mussutusta turhista tilanteistai, you name it!

 

Ensimmäinen erä päättyy lukemista 1-3. Kanarianlinnut pyörittävät peliä mutta jostain kumman syystä keskikentän etäisyydet pitävät huolen siitä, että vihollinen pääsee pari kertaa kävelemään vaarallisesti KaVon maalin eteen.

 

Toinen erä on pitkälti toisinto ensimmäisen erän tapahtumista. Neppaillaan pari maalia, istutaan pari jäähyä, annetaan vihollisen tehdä yksi maali ja tuhlataan ylivoimapaikkoja. Toisessa erässä kuitenkin jo aletaan päästä lämpenemisen makuun. Ekana Peltsi lämää taktisesti jäähyn saannin jälkeen kiekon vihollisen päätyyn ja pitää huolen, että pikkujouluissa ei tarvitse istua kuivin suin. Heti perään vastustajan possuileva voimahyökkääjä taklaa Petran laidassa selästä; SM-liigassa tällaisista saa 18 ottelua pelikieltoa, Raato Summasen vihat ja todennäköisesti tulevaisuudessa kansanedustajan taikka Euroviisuehdokkaan tittelin, vitosessa 2+10min.

 

Toinen erätauko ja kaikki ovat vielä hengissä, muutamia henkisiä arpia lukuunottamatta. Hyvä niin. Jätkät veistelevät vitsiä vonkaavista tuomareista ja luovat haikeita katseita vastustajan paikalle hoitamaan toimitsijaan, vaikka vielä pitäisi jaksaa pelata yksi erä syyskauden vikaa sarjamatsia.

 

Vihollinen aloittaa kolmannen erän terävästi ja tekee kavennusmaalin. 4-6. Tästähän tulee vielä ottelu. Jotta pelistä ei puuttuisi jännitystä, alkavat tuomarit viheltämään kotiin päin. Tällaistako on olla vierasjoukkue Hyrylässä. Keltanutut saavat jäähyjä lähes jokaisesta tilanteesta, mustapaitaiset viholliset eivät juurikaan mistään. Tomppa tekee seuraa Peltsille ja lähtee päätyovet paukkuen kaukalosta. Hyvä, pikkujouluista taitaa tulla kosteahkot ... Kallella hitsaa kiinni, kun vastustaja alkaa halailemaan kulmassa. Oikeassahan tuo on, kukkia olisi kiva saada ennen astumisyrityksiä. Ja tokavikalla minuutilla sitten tulee vielä kavennus tilanteeseen 5-6.

 

Joitakin vuosia sitten tässä vaiheessa olisi voitu jo luovuttaa sarjapisteet vastustajalle. Mutta onneksi Uusi KaVo on jotain muuta. Tiukka sumputuspeli, pari paraatitorjuntaa Miikalta ja pisteet Kanarianlinnuille lukemin 5-6.

 

Seuraava ottelu 17.12 klo 22.00 Hyrylässä Joni's Angelsia vastaan. Tervetuloa seuraamaan tiukkaa paikalliskamppailua!

KaVo - JoA illalla Hyrylässä

Kanarianlinnut EsPan vieraiksi