Kanarianlinnut EsPan vieraiksi

Kanarianlinnut kohtasivat viime keskiviikkona kotiluolassaan vitosen kauden yllättäjiin kuuluvan Puck Warriorsin. Kovassa iskussa ollut pohjoisen Helsingin kiekkoylpeys joutui kuitenkin nöyrtymään Keltaisen Vaaran puhaltaessa joukkueen yli, ottelun päättyessä lopulta lukemin 9-3.

 

Tänään on kuitenkin uusi peli ja uudet kuviot, kun vastaan luistelee tiukka kilpakumppani EsPa. Tiukkoja ja tasaisia otteluita vuosien varrella pelannut mustapaitaisten Volvomiesten joukkue, joka saa sitkeämmänkin Kanarianlinnun puntit tutisemaan samalla kun muistellaan aikaisempien kausien epäonnistuneita ratkaisuja juurikin tätä joukkuetta vastaan.

 

Onneksi menneet ovat menneitä ja tänään kaukaloon luistelee vahvan alkukauden pelannut keltanuttuinen joukkue. "Olemme hitsautuneet yhteen joukkueena ennennäkemättömällä tavalla. Ketjukoostumukset ovat toimineet vahvasti ja puolustus on luutinut oman maalin edustalla vähintäänkin kohtalaisesti", kommentoi GM maanantain treenien jälkeen.

 

Ja tältähän se näyttääkin kaukalon laidalle. Kanarianlintusydän nauttii siitä, kuinka sulavasti kiekko liikkuu lavasta toiseen. Kylmäpäisiä ratkaisuita, vauhtia ja peli-iloa on vaikka muille jakaa.

 

Tänä iltana joukkue on kuitenkin hieman normaalista poikkeavan paikan edessä. Vierasottelu omassa kotikaukalossa on asia, mihin joukkue on joutunut turvautumaan satunnaisesti. Miksi näin, GM? "Me olemme tottuneet tuuraamaan evakkojoukkueita satunnaisesti. Yleensä kyseessä on vielä jostain Espoon perämetsistä tulevat joukkueet. Yleensä syynä on ollut jäähallin romahdus Matinkylässä, Espoonlahdessa taikka Tapiolassa. Tällä kertaa poikkeuksellisesti syy on kuitenkin Espoon kaupungin johtajissa, jotka ovat suuressa viisaudessaan päättäneet sulkea useampiakin jäähalleja tästä ihanasta läntisestä maaseutukaupungista.

 

Kanarianlinnut toivottavatkin evakot tervetulleeksi halliinsa. Nauttikaa olosta ennen ottelua, kaukalossa kyyti lienee kylmää.

Keskiyön kaljakeräys

Maha täynnä makiaa Matinkylässä