Resurrection!

 

Nainen on kuin hurrikaani. Kuuma ja kostea ilmapiiri muuttuu äkisti rajukuuroksi joka vie mennessään kaiken. Tämän pääsi myös luottotoimittajannekin kokemaan. Jäljelle ei jäänyt edes sulkakynän haituvaa, tästä johtuu tavallista hiljaisempi syksy. Onneksi kesäharjoittelija Laitatoimittaja tajusi luovuttaa Remingtoninsa oikeille toimittajille - asia, josta tulevat jälkipolvet vielä tätä lahjatonta toimittajan irvikuvaa kiittämään!

 

Ja sitten itse asiaan. Olemme eläneet jännittäviä aikoja seuratessamme taas Kanarianlintulauman edesottamuksia. Syksyn training camp oli ja meni. Joukkueeseen on saatu taas haalittua kasaan lukuisia uusia naamoja ja paluumuuttajia. Kauden alustavat harkkamatsit neppailtiin läpi liki täydellisyyttä hipoen. Ja kaiken kruunaa jaettu sarjan ykköstila puhtaalla pelillä.

 

Elokuussa Suomalainen jääkiekkomaailma sai taas kohinan aihetta. Ei, kyseessä ei ollut mikään pääkaupunkiseudun pilipalijengien välinen loanheitto vaan tieto Kanarianlintujen paluumuuttajasta. Pasi "Paltamo" Paltamo palaisi jälleen keltaiseen Kanarianlintunuttuun! Viimeiset vuodet Kiinan pääsarjassa tuhoa kylvänyt nälkämaan oma Kimmo Timonen teki sen mitä uhosi, ja palasi Hyrylään viettämään eläkepäiviään. Ja millä tavalla. Pienen alkukankeuden jälkeen jalkakynät alimpana miehenä kulkevat vanhaan tuttuun tyyliinsä. Muita joukkueeen seuraajille ennestään tuttuja nimiä ovat mm. mestisjyrien mentorina ja oppi-isänä toiminut Joni Juntheikki sekä pitkän ja raskaan Kanarianlintujen junioriputken läpikäynyt nuori maalivahtilupaus Junnumatti.

 

Mitäs sitten uudet pelaajat? "Haimme alussa muutamia täsmähankintoja. Maalivahtiosasto täydentyi naapuriseura Tracktorsin raunoilta harhailemasta löytyneellä mr. Knuutilalla.  Kaveri oli helppo ohjata sisälle pukukoppiin. Saman tien nimmari sopimukseen kaverin ollessa hämärän rajamailla ja tänne se jäi nalkkiin ... Samasta suunnasta löytyivät karvauskiekon Älli & Tälli, pukukoppihuumorin Majakka ja Perävaunu, keski-Uusimaalaisen kiekkoilun yhteislahja maailmalle, ajokoirat jotka tottelevat myöskin kutsumanimiä Peltsi ja Ville. Nippu täydentyi Länsisuomen läänin perukoilta, kun Late liittyi mukaan nippuun. Jätkä alkaa olla jo vaarallisen lähellä Turkua syntynyt, mutta eiköhän viimeistään pikkujouluissa saada viimeisetkin turkulaisuuteen liittyvät rippeet karkoitettua."

 

Joukkue ehti harjoitella lähes puolitoista kuukautta ennen harjoituskauden avaamista. "GM:n syytä. Kaveri vain laiskistuu vuosi vuodelta. Luulisi tämän suuruisilla suojelumaksuilla saavan pari harkkamatsiakin ennen kauden alkua...", kertoili eräs anonyyminä pysytellyt joukkueen tukihahmo hämärän kuppilan perukoilla.

 

Harjoitusotteluissa nähtiin se, mitä jo viime keväänä uumoiltiin. Parin viimeisen vuoden aikana yhdeksi hyvin voidelluksi moottoriksi hitsautunut joukkue suorastaan murskasi V-divisioonan kärkisijaa pitävän Puck Warriorsin (15-1) ja käveli V-divisioonassa ensiesityksensä alkusysksystä tehneen Espoo Roguesin yli (5-4). Viimeisessä harjoitusottelussa joukkue kohtasi Keravalaisen Joni's Angelsin. Kovalla sykkeellä pelannut, lähinnä oikeita vitamiineja syöneistä A-junioreista koostunut joukkue tarjosi kovan vastuksen Kanarianlinnuille. Ottalu päättyikin vieraiden voittoon lukemin 4-6.

 

V-divisioonan runkosarja on käynnistynyt joukkueeltamme odotusten mukaisesti. Ensimmäisessä kotiottelussa kaatui EsRo toistamiseen, tällä kertaa lukemin 4-2. EsPa ja FHT kaatuivat molemmat kotonaan saappaat jaloissa lukemin 3-9.

 

Tästä onkin sitten hyvä jatkaa tänäiltana, kun joukkue matkaa LT Kingsin vieraaksi. Kiekko putoaa jäähän Matinkylässä klo 21.15.

 

Matinkylä herättää paljon muistoja. Kiekko-Espoo ja huikea nousu SM-liigaan vuonna 1992. Jere Lehtinen. Legendaarinen "lato", joka vetää viimeisiään ennen kuin Länsimetro tuo paikalle mukanaan kurjuutta, köyhyyttä ja ghettoutumisen. Tänään onkin siis loistava hetki matkata tänne Espoolaisuuden kehtoon ihastelemaan, miltä puolitoista lasta, kartanovolvo ja kultainen noutaja näyttävät ennen kuin urbanisoituminen pilaa maiseman!

 

Kanarianlinnut lähtevät kamppailuun tutuista asetelmista. "Viime vuonna pelattiin pari ottelua LT Kingsin kanssa - parantamisen varaa jäi. Vihollinen pyrkii jäädyttämään pelin mutta kunhan pidämme oman tempon mukana, homma kääntyy meidän eduksi. Meidän Peli on ollut vahvana teemana koko kauden ajan. Pelaajien vapaus luoda tilanteita on saanut pelistä todella vapautunutta. Näistä työn hedelmistä saadaan nauttia pitkään!"

Maha täynnä makiaa Matinkylässä

Kanarianlinnut JURA -turnauksessa

Kanarianlinnut JURA -turnauksessa