TISSIT!

Pari viime viikkoa on kulunut toimitukselta laiskanpulleasti. Talven ykköstapahtuman, Nostalgiaottelun(tm) jälkeen koitti oikeat kissanpäivät. Kaukasten Voiman Miesten Edustusjoukkueen Virallinen Pöytäkirjavastaava on laiskotellut, eikä pöytäkirjoja ole näkynyt eikä kuulunut. Tämän vuoksi sulkakynän muste on kuivunut, toimittajien päät tyhjinä ja sivusto vailla uutisia. Kerrottaneen nyt kuitenkin teille, Rakkaat Lukijamme, että Kanarianlinnut voittivat Wanhan Voiman (ja tasoittivat otteluvoitot lukemiin 5-5) numeroin 5-2. Viime viikonloppuna joukkue vieraili Paloheinässä ja haki pisteet Puck Warriorsilta lukemin 4-8. Ilmeisesti #1 Mölsä sotkeutui maaliverkkoon  (tai johonkin muihin naruihin) ja edesauttoi vastustajaa neljän maalin verran. Ystävällistä toimintaa, 0-8 on kuitenkin sen verran synkkä luku.  Toimitus ehdottaakin Hymypoika -patsaan jakamista reippaalle maalivahdillemme tänä vuonna.

Maanantai-illan harjoitukset kokivat pahan takaiskun jo ennen treenien alkamista. Aivan, tapahtui se, mitä on jo pitkään pelätty. Tomppa on vihdoin ja viimein saanut karistettua SotilasKotiMunkkien tuomat ylimääräiset kilot kehostaan - lapparihommien saatossa on tullut myös hieman ruista ranteeseen, ja Stenkon ihmevekottimella terää hioessa poika onnistui kuulema napsauttamaan terän poikki. Voi sitä jäähallin käytävillä kaikuneen sadattelun määrää. Toimittajarukka joutui oikein juoksemaan pelaajan vieressä hänen matkatessaan pois pelistä: "Ennakoin tämän tapahtuman ja jätin siksi väliin lauantain matkan  Malmille", kommentoi noheva #15.

Tosiaan, takaisin illan tunnelmiin.  IHK. Itä-Helsingin Kiekko. Monta hienoa vääntöä on pelattu, monta tiukkaakin tiukempaa ottelua on pelattu.  Osa päättynyt karvaaseen tappioon, osa makeaan voittoon. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti -  molemmat kerrat Malmilla. Ennen kauden alkua pelattu harjoitusottelu päättyi tiukasti kotijoukkueelle lukemin 6-5, ja ensimmäisen sarjakierroksen kamppailun vei nimiinsä Kanarianlintulauma lukemin 2-5.

"Olen vähän huolissani," kertoili GM tunteitaan maanantai -iltana, "en niinkään  joukkueemme iskukyvystä, sairastuvan koosta tai siitä, kuinka korkeanpaikanleiri on vaikuttanut osaan joukkueemme terävimmästä kärjestä, vaan siitä, saammeko pelattua keskiviikon ottelua. Vierasjoukkueella tuntuu olevan suuria vaikeuksia matkustaa tuosta Kehä I:n välittömästä (n. 30m) lähipiiristä tänne maakuntiin. Onhan se ymmärrettävää, vieraspelit arki-iltana täällä periferiassa ovat pahoja. Ensiksi istutaan pitkä automatka ja jalat puutuvat,  sitten alkulämmöt ja tiukka matsi, lopulta nälkäisenä autoon ja piiiitkä matka kotiin ennen kuin pääsee tyytyväisenä kömpimään (mahdollisesti) oman mamman viereen. Pientä vonkausta, puoli tuntia unta ja taas kello herättää seuraavaan aamuun. Vieraspelimatkat ovat tällä sarjatasolla ennennäkemättöman kovia ja syövät suuren osan seurojen budjetista."

Viimeaikaisten Kreikan levottomuuksien varjossa huoli on vakava. Mikäli vierasjoukkue ei ilmaannu paikalle, saattavat paikalliset fanit järjestää pahoja mellakoita. Lisäksi peruuntunut ottelu saattaa merkitä pahimmassa tapauksessa jopa seuran konkurssia. Huhujen mukaan GM on järkännyt tämän iltaiseen peliin uskomattoman väliaikashow'n, jolle kalpenisi jopa Madonnan Super Bowlissa vetämä esitys. "Totta. Yritämme saada erästä joukkueen Savolaista syntyperää olevaa pelaajaa esittämään Simo Salmisen Protestilaulua. Neuvottelut ovat tosin vielä kesken."

Kanarianlinnut kohtaavat Bruinsin

Historian siipien havinaa