Tukkanuotta

Turhan jännityksen poistamiseksi kerrottaneen näin heti alkuun, että ottelu päättyi lukemiin 2-9. Hurjan kahden ottelun voittoputken jälkeen helppoon voittoon luottaneiden Singaporelaisten vedonvälittäjien tappiot lienevät sitä luokkaa, että Marine Bay Sandsin kattoterassin kaiteiden yli käy vain rapina porukan heittäytyessä alas.

Toimittajanne saapuessa hallille hyvissä ajoin (90min) ennen ottelua, kohtasi häntä ihmeellinen näky. Mitä onkaan tapahtunut Kanarianlintujen pukukopille? Vastustaja on ovelalla taktiikallaan ottanut tämän Suurten Suunnitelmien Tyyssijan, Viisaiden Päätösten Majapaikan haltuunsa, syyttäen vahtimestaria avainten luovuttamisesta. Koppi onkin jo täynnä innosta puhkuvia pelaajia, jotka selvästi paikkaa rautaliigajoukkueeseen kärkkyen vetävät päälle Karhu -lenkkareitaan ja suuntaavat yhtemä rintamana suorittamaan alkulämmittelyä samalla, kun Ghettoblasterista puhkuu Gonna Fly Now. Ison maailman meininkiä! Toista se on pienen paikkakunnan joukkueella - kädestä suuhun on elettävä, mainoksia ei ole (ja aiemmat sponsorihankkeet kaatuivat siihen, kun GM erehtyi itse maksamaan sponsoreille eikä päinvastoin).

Nooh, pieni koppi on rakkaalle kotijoukkueellemme ihan sopiva tänään(kin) puitteiltaan. Tunnelma on leppoisa. Jaetaan uusille jätkille ihka-omia pelipaitoja, keskitytään olennaiseen eli lauantai-illan juomapuoleen ja pistetään ovi lukkoon kun koppiin on saapunut kaksi kentällistä jätkiä. Joku käy ovella koputtelemassa mutta ovea ei avata - kahdella kentällisellä on parempi pelata kuin yhdellätoista jätkällä, you know?

Tuttuun tapaan yleisöryntäys on huikea. Kolme katsojaa hipoo kauden yleisöennätystä. Vierasjoukkue on tuonut mukanaan oman fanijoukon, vaihtoaitio suorastaan pullistelee, kolmen kentän lisäksi jätkillä on oma, etäisesti tutun näköinen juomahemmo sekä hieroja, fysioterapeutti ja mentaalivalmentajakin. Kyllä näillä Helsingin Herroilla kelpaa!

Tuomarikaksikko Haapakoski - Vuorenmaa heittää limpun jäähän ja peli käynnistyy. Toimitsijakaksikko Boman-Gustafsson on tarkkana hei alusta ja kellokin lähtee käyntiin. Ottelu muistuttaa hyvinkin pitkälti erästä surullisenkuuluisaa Paloheinän reissua - mitä nyt jätkiä on muutama enemmän. Ei se mitään, muuten peli on pitkälti samanlaista. Vastustajan jätkät juoksee kieli vyön alla kiekon kanssa ja tekee ihmeellisiä laiturinkäännöksiä, sirklauksia ja kaikkea muuta kivaa mitä jokainen itseään kunnioittava C-juniori on tehnyt koutsin huutaessa käskyjä korvaan. Onneksi jykevät puolustajamme - Galle, Stenkko, Tume ja Hege eivät moisesta hätkähdä. Kundit pysyvät tiukasti maalilla ja tekevät parhaansa mukaan maskia The Hunterille. Ensimmäisen erän lukemat 0-4 viholliselle ja taisipa Kanarianlintulauma saada yhden laukauksenkin vastustajan päätyyn.

Erätauolla onnistui toimittaja saamaan syväluotaavan analyysin vastustajajoukkueen leiristä: "Ei tämä peli mikään tiukka ole missään vaiheessa ollutkaan. Se ratkesi jo ensimmäisessä erässä. " -juomahemmo.

Toinen erä alkoi. Yleensä tässä vaiheessa vastustaja alkaa väsymään - miten kävisi tänään? Noh, ainakin jätkät joutuvat tiivistämään nippuaan kun näppärä punainen #10 ottaa 2+10 päähän kohdistunesta taklauksesta. Kyselee vielä perään mikä oli jäähyn syy. Itä-Helsingissä keskitytään selkeästi yhdyskuntatyöhön, annetaan kaikille mahdollisuus pelata kiekkoa...

Toisessa erässä sai muuten kotijoukkuekin jo kuparisen rikki - ja heti perään vielä toisenkin maalin, tekijöinään Esa ja Jupe. Muutenkin toinen erä oli huomattavasti ensimmäistä parempi - omaan päätyyn kolisi vain kaksi kertaa eli erän tulos oli jopa tasuri! Haittapuolena Tomppaa rullataan polvella, lopputuloksena puujal... korjaan, alaraajavammaja aikainen siirtyminen pukuhuoneeseen.

Kolmas erä käynnistyy. Vastustajan #10 pääsee taas otsikoihin, tällä kertaa potkaisemalla vastustajaa. OR ja 37 minuuttia jäähyjä ottelussa. "Tuolla saisi paljon kaljaa saunailtaan. Pitäisiköhän rekrytä jätkä meille?", pohdiskelee kotijoukkueen vaihtopenkki. Pelin painopiste siirtyy takaisin keltapaitaisten päätyyn. The Hunter ottaa 16 koppia erän aikana, Kallellekin kirjataan muutama, mm. tyylikäs kilpikäden yläkulmatorjunta. Peli muuttuu selkeästi aikaisempaa fyysisemmäksi, lähinnä Kalle pitää huolen että parilla yli-innokkaalla ghettojen kasvatilla on aamulla lihakset pipinä.

Ottelu päättyy ja joukkueet siirtyvät pukukoppiin, osan suorastaan leijuessa matkalla. Yleisö purkautuu hallilta rauhallisesti talviyöhön ja valmistautumaan tulevan lauantain otteluun.

 

{fcomment}

Historian siipien havinaa

Täällä ei ole mitään nähtävää!