Loppu on lähellä!

"Kun taksikuskit alkavat antaa pörssivinkkejä, on korkea aika myydä kaikki" - vanha betoniviidakon sananlasku. "Kun EKK siirtyy pois Hartwall -areenalta, on Kreikan konkurssi, Euron romahdus, Paavo Väyrysen presidenttiys, Costa Concordian paluu reittiliikenteeseen sekä Mayojen ennustama maailmanloppu lähellä" - wanhojen V-divarijyrien sananlasku.

Tämä lause kuvaa hyvin sitä järkytystä, mikä Toimittajanne(tm) kohtasi, kun hän kuuli suru-uutisen juuri joukkueen pikkujoulujen aattona. Hyvästi kirkkaat valot sekä kolmetoistatuhatta tyhjää penkkiä. Hyvästi turvakaukalo! Sen sijaan joukkue pääsee kituuttamaan kolli-areenalle ja haistelemaan "keskustan" (kuten Idrottsföreningen Kamraterna i Helsingforsin peräsavosta kotoisin olevat taksikuski-fanit tuota jaloa uutta kotiseutuaan, takatöölötä ja siellä sijaitsevaa kolmentoista neliön vuokraluukkua Urheilukadulla leikkisästi kutsuvat) pakokaasuja.

On toki olemassa muitakin teorioita peliareenan vaihtumiseen. "Jotkut tahot väittävät kotikatti-areenan kaukaloa kapeammaksi kuin Helsinki-Vantaan kakkoskiitoradan kokoista Jaffa-areenan kaukaloa. Tämä tuo selvää etua kotijoukkueelle, jonka iän tuoma rasite ei enää kestäisi pelata isossa kaukalossa. Tai ehkäpä bisnesvoimat ovat jyllänneet ja kammenneet aladivarin huippu-ottelun pois rahakkaamman tapahtuman, kuten Monster Truckien, Showpainin, Hevoskilpailujen, ihQn jäätanssishow'n, sssäbän mm-kisojen tai jonkin muun yhtä tärkeän tapahtuman takia. Tämä tosin on melkoisen epätodennäköistä, kotijoukkueen paitamainoksista päätellen joukkueesta vähintään kentällinen osallistuu joka vuosi bildenberg -kokoukseen...

Niin tai näin, joukkue matkaa tänään Helsinkiin intoa täynnä. Kunhan ottelun alkamisajankohta saadaan varmistettua. "Tässä on tiettyä salaliiton hajua ilmassa. Otteluajankohdan muutos ilmoitettiin vierasjoukkueelle yöllä oven ali työnnetyllä kirjeellä. Toisaalta taas liiton sivuilla kerrotaan alkamisajankohdaksi jotain ihan muuta. Aiomme varmuudeksi mennä hallille hyvissä ajoin ja neppaillaan vähän pipolätkää Tapparan miehen kanssa että pojat saa hyvän lämmön yläkerran ottelua varten."

Minkälaisella kokoonpanolla joukkue sitten lähtee otteluun? "Eiliset treenit lupaavat hyvää. Tiedäthän - huono kenraali ja sitä rataa. Todennäköisesti lähdemme otteluun kahdella pakkiparilla ja viidellä hyökkäysketjulla. Näin jääaikaa tulee tasaisesti kaikille - paitsi sille pelipaikalle missä Hello Kitty pelaa. Ja sille missä mr. Leino pelaa. Ja Esa ..." Luvassa tulee siis olemaan huikea ottelu, jossa kukaan ei pysy kylmänä - varsinkaan vierasjoukkueen vaihtoaitiossa missä tunteet kuumenevat takuuvarmasti!

Toimitus kehoittaa kaikkia faneja saapumaan otteluun viimeistään klo 20.30 mennessä. Kaikille vierasjoukkueen fanipaitaan pukeutuneille on varattu ensimmäinen rivi. Paikat menevät nopeasti joten tule ajoissa hallille!

Jäähyväiset Espoolaiselle edustuskiekkolle

Jouluporsaat jäähippasilla