Jouluporsaat jäähippasilla

 

Lähtökohdat: Keskinkertaiset

 

"Kuka on vaihtanut mun housut pienempiin?"

"Lauri, vielläks ehtii tilaamaan isompia pelipaitoja?"

"Hyi v*ttu mun on vieläkin huono olla"

"Kattoittekste salkkareiden joulujakson. Vähänks Seppo oli pukki"

"Kattokaa miten hienon Technic-Legon mä sain pukilta"

"Mä en enää ****** tunne sua kun sulla on noin punanen ja turvonnut naama"

"Onks joku muka saanut maistaa piparia"

 

Siitä huolimatta että Joulu on vain kerran vuodessa, riittää siitä silti iloa useammallekin päivälle. Myös pelipäivälle. Ainakin jos edellä kuvattuihin, hallin käytävälle vierasjoukkueen kopista kuuluneisiin huudahduksiin on uskominen. Turhan moni kanarianlintusydän oli ilmeisesti taas juhlapyhien aikaan syönyt itsensä muodottomaksi, joku jopa kuulemma juonut tajuttomaksi. Näin ollen lähtökohdat keskiviikkoillan vieraspeliin eivät olleet mitä mainioimmat. Tosin tuntui se pallo olevan hukassa muillakin, sillä harvoin on nähty ylipäätuomari Artoa ennen ottelua kyselemässä pelaajilta sääntöjen perään.

 

Vaikka lähtökohdat olivat huonot, ei GM:n luotto omiin joukkoihin horjunut. "Uskon että me hoidetaan tää peli himaan 11-1. Käydään kohta vihollisen kopissa viemässä muutamalle jätkälle diplomit, niin eiköhän se puntti ala niillä tutista jo ennen kun kiekko putoaa jäähän" kommentoi joukkueen isähahmo tunnelmia ennen illan ottelua. Mitä tuohon pikku piikittelyyn tulee, niin se olisi ehkä kannattanut jättää tällä(kin) kertaa tekemättä.

 

Ottelu joka olisi voinut jäädä pelaamatta


"Matsi meni hyvin. Päästiin toteuttamaan omaa pelikirjaamme ja jätkät sai mukavasti tehoja, sekä pienen hien näin Joulun jälkeen" (joukkueen A manageri).

"Tää on aivan kamalaa. Meinasin jo lähteä kesken pelin kävellen Jokelaan. Mä en ymmärrä kuinka me voidaan olla näin huonoja" (joukkueen B manageri ja luottopuolustaja).

 

Sanomattakin lienee selvää, kumpi yllä mainituista, heti taiston tauottua saaduista, kommenteista edustaa vierasjoukkueen kantaa illan kulusta. Suoraan sanottuna keltanuttujen peli meni pahasti penkin alle. Hyökkäyspäässä, jos sinne edes päästiin, vedeltiin pahasti ohi tai yli, puolustuspäässä sen sijaan annettiin vihollisen pyörittää miten tahtoivat. Etenkin nimeltämainitsematon Diplomitrio tuntui saaneen otteluun ylimääräisen energialatauksen epäonnistuneesta provoilusta. Ainoa kavolainen joka voi illan jälkeen onnitella itseään lienee Kalle, joka vaihtoi viime hetkellä kunniakkaan kanarianlintupaidan työhaalareihin.

 

Oli miten oli, lopputulokseksi kirjattiin noin kymmenen maalin voitto kotijoukkueelle. Tarkempia tilastoja illan ottelusta ei valitettavasti ole tarjolla, koska toimituksen vaaleanpunainen ja pyöreä, Hello Kitty nimeä totteleva bittinikkari ei ole vaivautunut toimittamaan skannattua pöytäkirjaa toimitukseen. Eikä toimitus sitä puolestaan ole jaksanut kysellä.

Siitä huolimatta tai juuri sen vuoksi muutama valittu pala illan ottelusta:

- Esa hengästyi

- Kenttäkuuluttajan jouluglögi oli hyvin terästettyä

- Sampo sai kauden avausottelussaan heti kohotettua kiekon (oikeen kattoon asti)

- Kellokosken yleisö oli poikkeuksellisen riehakas

- Arto sai palautettua säännöt mieleensä

- Jarppa onnistui kerran harhauttamaan vihollisen hienosti

 

{fcomment}

Loppu on lähellä!

Läskisavotta