Loppu lähestyy

 

Lähestytään V-divisioonan ensimmäisen kierroksen loppua. Yöt ovat pitkiä, ja pikkujoulukausi pitää huolen siitä, että rinki on entistäkin ohuempi. Tämä oli myös nähtävissä maanantai-iltana. Samalla, kun lähes koko Suomi hiljentyy viettämään itsenäisyyspäivää, ahertavat urheat kaukalojen soturit ja hakevat viimeistä virettä sunnuntain tulevaan koitokseen. Rivit ovat kuitenkin poikkeuksellisen harvat. "Näin on, meiltä kun on taas edustusta linnan juhlissa niin osa on joutunut skippaamaan jäät ja jäänyt kotiin silittämään pukua edustuskuntoon." (toim. huom. oheisen linkin takaa videomateriaalia a'la Jude hassuttelee haastelemalla Stenkkoa ja Jupea)

FHT on jännä joukkue. Harvoilla vastustajilla on enemmän pelaajia vierasmatseissa kuin kotona. Tosin se on ymmärrettävääkin. Ison Kirkon (onhan pienen suomenruotsalaisen vähemmistön mielestä Töölön jäähalli suomen, ellei koko maailman napa) kupeessa on paljon houkutuksia, jotka kilpailevat pelaajien huomiosta. "Lauantaina pari kaljaa naamaan, ja sinne meni taas se sunnuntain vuoro." "Jos käy perjantaina juhlimassa, niin ei sunnuntai-aamuna kuuden aikaan huvita nousta sängystä ja lähteä hallille." "Aamureivit menee pahasti päällä. Dägäzägädägäzägä ja silleen!"

Onneksi reippaat UrheilijaPoikamme ovat Toista Maata. Keskiviikko-iltana harjoituksissa hikoili parisenkymmentä tervehenkistä kiekkoilijaa, jotka odottivat sunnuntai-aamun ottelua innolla. "Lauantaina syödään tukeva pasta-ateria iltapäivästä ja mennään nukkumaan heti Avaran Luonnon jälkeen. Sitten herätään siinä neljän hujakoilla, haetaan Lissulta KarppiPorilainen ja lähdetään kohti DDR-hallia."

Aivan, DDR-halli. Tuo kohta viisikymmentä vuotta suomalaisia jääkiekon ystäviä palvellut betonikasa, joka kalpenee nykyisten huippu-urheilun näyttämöiden rinnalla. Harvinaista kyllä, tällä kertaa joudutaan jääkiekon huippu-ottelu siirtämään hallin alakertaan - päänäyttämön kun valtaavat Cheerleader SM 2012 -kilpailun osallistujat.

Joukkueenjohto oli harvinaisen vähäsanainen sunnuntain pelaavasta kokoonpanosta vielä torstai-iltana. Pitkän hiostuksen ja painostuksen jälkeen saimme ilmoille ainoastaan maalivahdin nimen - Yötyöläinen Lafif. "Loppu kokoonpano selviää viimeistään alkulämpöjen aikana - uskoisin että saamme jalkeille vähintään kuusi krapulatonta pelaajaa."

Tervetuloa sankoin joukoin otteluun. GM tarjoaa jokaiselle pelipaitaan pukeutuneelle fanille glögit - terästys on hankittava itse.

McAamiainen Isolla Kirkolla

McAamiainen Isolla Kirkolla

Voitto kotiin ei-niin-rutiiniotteilla