Kanarianlinnut kohtaavat EsPan keskiviikkona

"Muistan sen kuin eilisen päivän. Kyseessä oli kauden avauspeli '06-'07 eli reilu viisi vuotta sitten. Pelasin silloin vielä toodella rumalla häkkikypärällä. Joukkueeseen oli tehty muutamia täsmärekryjä minun lisäksi. Takalinjoilla luuti mm. eräs nuori nouseva tähti, joka sittemmin sammahti ja siirtyi Kellokoskelle höntsäämään aladivarikiekkoa. Minut houkutteli mukaan silloinen kollegani Kuittisen Pappa. Ja tosiaan, kauden avauspeli oli EsPaa vastaan tuolla legendaarisessa Espoonlahden ladossa. Kolmannessa erässä, tasalukemissa 4-4 pelasimme alivoimaa. Vihollisen pakki ryssi kiekon kanssa viivalla, pääsin tuikkaamaan sitä eteenpäin ja huikean spurtin päätteeksi tein voittomaalin. Voitimme 4-6."*

EsPa herättää paljon tunteita. Joukkueiden kautta aikojen toisessa kohtaamisessa Esa(!!!) joutui näyttämään taistelijan taitojaan, kun vihollisen tiukasti karvaava hyökkääjä ymmärsi takakarvauksen hieman väärin. Sama toistui kauden avauspelissä, tällä kertaa El Capitano puolusti kunniaakkaasti mainetta ja kunniaansa. "Kaveri pyrki selkään vaikka ei tuonut edes ruusuja, pakkohan siinä oli ensiksi kaveri tanssiin kutsua"**

Kuten huomaatte voi näiden joukkueiden välillä tapahtua mitä tahansa. Keskiviikkona Hyrylään saapuu varmasti sisuuntunut joukko kaksi edellistä kertaa nöyryyttävästi Kanarianlintulaumalle hävinneitä, keski-isää lähenteleviä perheenisiä. Toivottavasti tällä kertaa hallin sulakkeet kestävät loppuun saakka, edellisellä kerralla jouduttiin peliä jatkamaan otsalamppujen valossa ikään kuin Chileläiset mainarit.

Tarkaile seuraavia pelaajia:

  • KaVo #15 Tomi "Valis" Valariutta - Edellisessä matsissa huimat tehot 2+1. Syttyy keskimäärin joka 4. ottelussa. Olisiko nyt kaksi kertaa peräkkäin se neljäs peli?

 

  • KaVo #75 Tuomas Palmu - sahannut edes takaisin pakin ja hyökkääjän paikkojen välillä, samoin välillä 1. - 3. ketju. Joko löytyy oma vakiopaikka? Luvassa ainakin yksi kakkonen, mahdollisesti myös piste tai pari.

 

  • KaVo #14 Tom Boman - ollut sivussa tosipeleistä agentin ja joukkueenjohdon välisten sopimusasioiden vuoksi. Joko nyt olisi luvassa selvitystä asioihin?

 

  • EsPa #44/8 Cristian Cifuentes - vanha vielä jaksaa. Todennäköisesti luvassa tasaväkistä nojailua GM:n kanssa keskialueella. Jatkuu puolitoista erää, kumpikaan kun ei enää jaksa vaihtoon. Luvassa myöskin vähintään yksi läpiajo, joka päättyy mahdollisesti maalintekotilanteeseen... tai loukkaantumiseen.

 

  • EsPa #18 Tom Weckström - samaa luokkaa KaVo #75 kanssa. Takuuvarma jokapaikanhöylä. Laukoo, repii, raastaa, taklaa, puolustaa ja hyökkää. Pelaa usein myös oikeassa paikassa, eli olisi selkeä vahvistus Kanarianlintulaumaan. Huhut kertovat myöskin mahdollisesta V-divisioonan huippusiirrosta, jota varten on masinoitu jotkut "pikkujoulubileet" tulevalle perjantaille...

* Nämä sanat *voisivat* olla erään Pielavejen Paholaisen suusta. Näin ei kuitenkaan ole, toimittajan taiteellinen vapaus näet!

** Nämä sanat eivät *välttämättä* kuuluisi capitaanomme suusta. Taiteellinen vapaus jälleen kerran, katsotaan koska sensuuri iskee...

Wanhat muistelevat - kausi 2002-2003

Miracle on Ice