Preseasonin saldoa

Kanarianlinnut pelasivat preseasonilla yhteensä viisi harjoitusottelua. Saldona kolme voittoa (vs PuWa 13-3 , vs. EsPa 5-1 ja 6-3) ja kaksi tappiota (vs. IHK 6-5, vs. Viikingit 2-5). Ohessa muutama rivi jokaisesta pelistä:

Kanarianlinnut kohtasivat Puck Warriorsin jo lähes kuukausi takaperin. Joukkue oli liikenteessä yllättävän pirteällä jalalla ja kuten kolmestatoista maalista voi päätellä, lähes kaikki pääsivät tehopisteille. "Tuomarit ovat ottaneet minut silmätikuksi", kommentoi ainoa kiikarikerholainen Stenkko. Joukkueen rookie-osasto yllätti pirteydellään, Aksu tehtaili 3+1 ja myös Joni pääsi tehoille. Hello Kitty asetti standardin lopuille kauden peleilleen tehoilla 1+4.

Toinen preseason-viikko olikin sitten kiireisempi. Maanantaina joukkueelta luistellutettiin turhat maitohapot jaloista ja tiistaina matkattiin Malmin ghettoihin kohtaamaan IHK. Hieno kamppailu. Kohokohtina tavarajuna #6:n loistava keskialueen pommi. Ikävä kyllä tuomarit olivat aiemmin vihellelleet ringetteä ja jäätävän tuomarivirheen takia tuli takkiin tiukimmalla mahdollisella erolla.

Noh, seuraavana päivänä kohdattiinkin sitten Espoon ylpeys(?) kotiluolassa. Nopea 3-0 -johto kehiin ja kisuilta pasmat sekaisin. Kotijoukkue pääsi harjoittelemaan fyysistä peliä ja baariheijareita. #17 kirjasi tililleen kauden toisen hattutempun. Lopulta Maunokin uskalsi lähestyä tätä Teemu Salaman tulokaskauden maaliennätystä hamuilevaa, pitkänhuiskeaa hyökkääjää. Toimittajan kysyen aikaisemmasta peliurasta, totesi itse vaatimattomuus "neppailleensa vähän pihapelejä junnuna." Ilmeisesti Oulussa pidetään Kiekko-Laserin hommia perusneppailuna?

Kolmannella viikolla Kanarianlinnut kohtasivat Viikingit. Laiskanpulleaa luistelua kotijoukkueelta, ja vastustaja veikin ottelun selkein lukemin. Ei jäänyt tarinoita jälkipolville, ei edes viitsitty haastaa edelliskaudelta liiankin tutuksi tullutta vastustajan kassaria. Muutama veto lisää ja peli olisi ollut kokonaan erilainen.

Viimeinen preseason viikko meni sitten revanssiottelussa EsPan kanssa. Taululle nopeat 4-0 -lukemat ja sähkökatkon ansiosta pidennetylle erätauolle. Lopuksi läpyteltiin peruspeliä ja haettiin AP:lle lämpöä. Loppulukemat 6-3.

Viisi harkkamatsia läpyteltiin ja voitettiin peruspelillä, pienellä lisärypistyksellä kaksi muutakin matsia olisi kääntynyt voitoiksi.

Sitten muihin päivän polttaviin puheenaiheisiin. Kanarianlinnut nimittäin julkaisivat viimeisimmän vahvistuksensa nimen kuluvalla viikolla, kun Etelän lahja kiekkoilevalle Suomelle, Marco Lafif liittyi joukkueen pelivahvuuteen. Jopa suuremmaksi puheenaiheeksi kuitenkin nousi Tumen nimitys rookie-vastaavaksi. Itsekin "iki-rookiena" tunnettu jykevä jokapaikan höylä otti nimityksen vastaan kunnialla ja lupasi pitää juomapullot täysinä ja kiekot kerättyinä alaistensa kanssa. Toimitus kiittää!

V-divisioonan kausiennakko 2012

Preseason käynnistyy