Training Camp

Try-out. Tuo jääkiekon jaloimmista perinteistä kenties jaloin. Edellisen kauden täydelliset mahalaskut unohtuvat pelaajan astellessa syksyllä uuteen halliin ja uuden joukkueen jäille. Täällä tehdään tähtiä. Täällä myöskin vaivutaan ikuiseen unholaan. Vain tekosi kaukalossa (ja kopissa) ratkaisevat, irtoaako pelipaikka vaiko ei. Ei ole väliä, lunastatko paikan training campille valkoisilla valheilla vaiko faktoilla. Nyt on tullut aika lunastaa puheet.

 

Mauno pääsi eturiville seuraamaan muutamia joukkueen harjoituksia elokuun loppupuolella.

 

Jäähallin uumenissa oli suoraan sanoen riehakas tunnelma pelaajien odottaessa ensimmäisiä yhteisiä jääharjoituksia. Joukkueen perusrunko on onnistuttu pitämään samana pitkän kesän jäljiltä, mutta joukossa on myös monia uusia kasvoja. Aika näyttää, onko näistä kapeaposkisista poikasista lunastamaan paikka kivikovan Kanarianlintulauman keskuudessa. Muutama luonnonlahjakkuus ilmeisesti lähetettiin kasvamaan muualle ennen seuraavan vuoden try-outeja ja muutama kova luu on vielä mukana taistelemasta pelipaikoista.

 

Zamboni kaartaa pois jäältä ja joukkio ryntää jäälle. Mauno siirtyy katsomon puolelle vastustajajoukkueen pelaaja-agenttien viereen tarkkailemaan tilannetta.

 

Kuten arvata saattaa, kauden ensimmäisillä jäillä meno on riehakasta mutta vaihtelevantasoista, ilkeiden kielien puhuessa jopa joukkueen palkkakaton vastaantulemisesta. GM kuitenkin kiistää nämä puheet. "Omistaja-ohjauspalaverissa päätettiin ettemme lähde kommentoimaan näitä ilkeitä huhuja", kertoi GM lehdistöhuoneessa kärttäville "haaskalle tunkeville verikoirille", kuten arvostettu GM vivahteikkaasti kollegoitani kutsui. Jotain hämärää joukkueen rahatilanteessa kuitenkin on, joukkueella näytti olevan jäällä käytössä ainoastaan neljä kiekkoa. GM yritti vierittää syyn salaperäiselle Zoidbergille, jolla on kuulemma hyvät välit vähintäänkin pohjois-Euroopan parhaaseen kiekkoliikkeeseen. Kielsi kuitenkin paljastamasta tätä tietoa, olisi kuulema joutunut likvitoimaan toimitsijaparan tämän tiedon vuotamisen jälkeen... Katsotaan, josko wikileaks olisi kiinnostunut tästä tiedosta.

 

Takaisin asiaan. Joukkueen runko alkaa olla tosiaan muodostettu, vaikka varsinaista sopimustilannetta onkin pidetty salassa viimehetkiin saakka. Sen veran voidaan tässä vaiheessa paljastaa, että muutama yleisön suosikkeihin lukeutuva paluumuuttaja saattaa tehdä comebackin kauden aikana ...

 

p.s. Viikonloppureportteri Kent Laitatoimittajan tehtyä katoamistempun toimituksemme etsii uutta kakkosta. Haluatko oppia reportoinnin jalon taidon parhaalta? Lähetä hakemuksesi osoitteeseen

Maunon avulla maineeseen
Poste Restante
05400 Jokela

 

 

 

 

 

 

 

Preseason käynnistyy

Kanarianlinnuilla menestykäs viikonloppu