Kanarianlinnuilla menestykäs viikonloppu

Otteita joukkueen pelipäiväkirjasta

Lauantai 23.1.2011

Lumisade lakkaa hiljalleen kun joukkueen bussi kurvaa Jokela Gardenin pihamaalle. Olosuhteet ovat loistavat, pari päivää jatkunut pakkanen on pitänyt huolen siitä, että kenttämestarit ovat saaneet tehdä työnsä kunnolla. Eipä niillä NHL:n plagioijilla ole näin loistavia olosuhteita pelata omaa Winter Classiciaan. Kehtasivat vielä plagioida nimen, aivan kuten nimeltä mainitsemattomat pääkaupunkiseudun höntsäporukat. Aitoa ja alkuperäistä pelataan meinaan jo yhdeksännen kerran peräkkäin!

Kello on varttia vaille kaksi. Yleisö lipuu hiljalleen paikalle. Ilmassa tuoksuu grillattu makkara. Lämmin mehu ja kahvi menee kaupaksi samalla kun joukkueet ovat jäällä ottamassa alkulämpöjä. Kaikki on muuten hyvin, mutta kas, kiekot ovat unohtuneet nimeltämainitsemattoman PPP:n (pieni punainen perkele) sängyn alle. Mitä sielä tehneetkään. Taksi on kuitenkin tuomassa kiekkoja kovaa vauhtia kentälle ja ehtivät paikalle, ei siis mitään hätää!

Joukkue pois jäältä ja Zamboni tilalle. Takaisin pukuhuoneeseen ryystämään viimeiset Hartsportit ennen koitoksen alkamista. Luodaan vähän tunnelmaa, lähdetään pelaamaan omaa peliä ja katsotaan josko pysyttäisiin vanhojen divarijyrien vauhdissa!

Ensimmäinen erä, kiekko tipahtaa jäähän heti kun Artolle on ehditty heittää pakolliset kuittaukset päätuomarin nartsoista. Jo kolmannen kerran tämän päivän aikana.

Ensimmäinen erä pelaillaan tasaista (lue: tylsää katsottavaa) kiekkoa. Välillä käydään AP:n maalilla, sitten tehdään terävä hyökkäys vastustajan maalille. Molemmat joukkueet onnistuvat hyvin tavoitteessaan: kanarianlintulogo AP:n paidassa alkaa mustua, vastaavasti irvistelevä kissa Kallun paidassa alkaa myöskin nukkaantua - kiekot naksuvat mukavasti keskelle kassareiden mahaa, maaliin niitä ei kylläkään saada.

Ensimmäisen erän ikävin tilanne koetaan, kun vastustaja kahvaa Esaa samalla kun esa on kääntymässä. Lopputuloksena ikävä napsaus polvessa ja "outo tunne". Erätauolla joukkueen lääkärihenkilöstö alkaa tiukan analysoinnin. Paikalla on (pikaisen analysoinnin perusteella) joukkueen fysioterapeutti, ortopedi, hieroja, kiropraktikko, naprapautti sekä poppatohtori. Esa valahtaa kalpeaksi siinä vaiheessa kun tämä arvoisa raati ilmoittaa lopputuloksen - jalka on amputoitava välittömästi mikäli peliuraa halutaan jatkaa. Vaihtoehtoiseksi hoitokeinoksi todetaan se, että puetaan Teukka Esan varusteisiin. Molemmilla on samanlainen takatukka joten suunnitelma tulee menemään vastustajalle läpi kuin väärä raha!

Toinen erä jatkuu samalla tavalla kuin ensimmäinenkin. Ottelu aaltoilee päästä päähän ja yleisö ihmettelee, minkä taantuman Felin on kokeillut - hän kun luistelee entistä huonommin - mikäli mahdollista. "Liikaa suoraa terää, nyt mä ymmärrän miksi Esa luistelee niin kuin se tekee."

Ottelun maalikarkelot alkavat ajassa 24.55. Tume ja Teukka tekevät tiukkaa esityötä vastustajan kulmassa ja syöttävät kiekon viivalle. Stenkko pistää ranteet lukkoon ja kiekko viuhahtaa Kallun räpylän alta maaliin. 1-0. Pari minuuttia myöhemmin Jupe siirtää Kanarianlinnut jo 2-0 johtoasemiin. Tästä sisuuntuneena Wanhan Voiman kalusto saa lisää uutta virtaa ja kaventavat ottelun lukemiksi 2-1 vain 15 sekuntia edellisen maalin jälkeen. Tästä sisuuntuneena Kanarianlinnut lisäävät ottelun tempoa ja tiputtavat vastustajan lopullisesti vauhdista. Toiselle erätauolle mennään turvallisesta 7-2 -johtoasemasta.

Toisella erätauolla kootaan taas huikea asiantuntijaraati koppiin. Paikalla on ties minkälaista kenttämestaria jotka ovat jutuista päätellen olleet tekemässä luonnonjäätä Kanadassa jo silloin kun Original Six pelasi NHL:ää. Tähän tulokseen on pakko tulla kun nämä huippuasiantuntijat alkavat setvimään jäänlaatua ja kuinka siitä saisi paremman.

Kolmas erä. Artolla ei ole enää päätuomarin natsoja. Tulikohan liikaa kuittailua?  Erän jännimmäksi tapahtumaksi kirjataan se, kun toinen tuomari löytää jäältä lonkkanivelen. Viisas mies ottaa kallisarvoisen osan mukaan, mihinköhän mustaan pörssiin sekin menee myyntiin ...

Ainiin, tehdään tässäkin erässä maaleja, kun Sampo "Rautakoura" Mälkiä pääsee upottamaan kiekon vastustajan reppuun jo kahdeksannen kerran.

Ottelun jälkeen käydään pikaisesti saunassa. Stenkko ryystää maitoa ja isot pojat (tm) juovat oluet. Joukkueenjohto valmistautuu Jokelan seurapiirien vuoden kunniatapahtumaan - seuran puheenjohtajan 50-vuotissynttäreihin. Muu joukkue matkaa hotelliin odottamana seuraavan päivän kamppailua, jonne myös joukkueen johto saapuu pikkutunneilla.

Sunnuntai 23.1.2011

Another day, another dollar. Pikaiset aamujäät, päiväunet ja siirtyminen Pasilaan sujuu kivuttomasti. Pukukopissa haisee vielä parin päivän takainen Ässien hiki. Patapaidat ryösti pisteet kotijoukkueelta, onnistuukohan sama meiltäkin?

Valmennusjohto jemmautuu valmentajan toimistoon samalla kun pelaajat ottavat alkulämpöjä Areenan punttisalilla. Varustetaso on heikentynyt, mihin ovat kadonneet kuntopyörät? Valmennusjohto löytää "Rocky" Rautakallion salaisen pelikirjan ja peliin päätetään lähteä uudella strategialla, heti kun telkkarista tuleva keilailupeli päättyy.

Tätä ottelua on odotettu pitkään. HC Mad Dog. Hullut rakit. Viime vuonna tarvittiin monta ambulanssia jäähallille jo ennen ottelua samalla kun satapäinen vastustajan fanilauma mylvi ilmoille kauheata meteliä. Joukkueen poliisiosasto teippaa ranteitaan ja pistää foliota rystysiin. Jääpalapussit on jo nostettu valmiiksi pöydälle samalla kun televisiostakin tuttu naispuolinen ammattilaisnyrkkeilijä käy pitämässä pep talkia. Mitäköhän se "vastustajan pään sisään pääseminen" oikein tarkoitti tässä yhteydessä? Samalla mainostetaan "suurin pudottaja" -kilpailuun osallistumista puolelle joukkueelle. Eikö se tiedä että paino on voimaa ja ylipaino ylivoimaa?

Luistelemme jäälle kotijoukkueen fanien buuausten saattelemana. Yllättävän paljon yleisöä vaikka otteluaika onkin pahin mahdollinen - Kanarianlinnuistakin osa on päättänyt muuttua ensimmäistä kertaa elämässään pulmuseksi tai jäänyt hanhiemomaisesti kotiin pitämään huolta että lasten nukkumaan meno aika ei menisi ohi. Näiltä vissiin puuttuu se anonyymin Keravan turnauksen yhteydessä mainitsema Kanarianlintusydän(tm)...

Vastustajakin päättää lopulta luistella jäälle. Aivan oikein! Tuolla näkyy Ogie Ogilthorpe, tästä tulee pitkä ja raskas ottelu! Vastustajahan pukeutuu kuulema mustaan sitä varten että vastustajan veri ei niin räikeästi erottuisi paidasta...

Ottelu käynnistyy. Pakit ovat selkeästi sopineet vetävänsä lyhyttä vaihtoa, kun Marco ja Petra luistelevat vaihtoon jo 26 sekunnin jälkeen. B-pisteen aloitus, kiekko Soikkelille ja lukema onkin 0-1! Tästä on hyvä lähteä jatkamaan ottelua ja odottelemaan, koska hullunmylly käynnistyy kotijoukkueen toimesta.

Kas, vastustaja ottaakin yllättävän rauhallisesti. Pari kaveria nojailee koko ajan laitaan, liekö pojilla krapula?  Kalle yrittää pehmittää vastustajia ja Rikhard jakelee myös pari nasevaa pommia. Marco taas tekee puhtaan kaks-ykkösen kun vastustajat yrittävät hädissään väistellä taklauksia. Ensimmäisessä erässä kirjataan vain yhteensä kuusi jäähyä, kaikki kakkosia. Yleisö pudistelee pettyneenä päätään - tänne tultiin näkemään verilöyly, ei kiekkoa! Nyt on ainakin kulmissa tilaa, kun vastustaja ei uskalla tulla mukaan.

Toisessa erässä jatkuu vetelän näköinen kiekkoilu. Kanarianlinnut hallitsevat näennäisesti ottelua, mutta kiekkoa ei saada reppuun ennen erän loppua, kun Eero "Afterski" Heimlander pääsee tekemään 0-2 -johtomaalin ylivoimalla.  Syytäkin, kun tässäkin erässä tuli kuusi jäähyä, tällä kertaa kaikki vastustajalle.

Kolmatta erää edeltää pika-analyysi pelistä. Paikkoja olisi ollut mutta ei ole maistunut. Päätetään tehdä pari reppua lisää ennen kuin helvetin portit aukeavat ja ottelun henki muuttuu. Projektia hankaloittaa Stenkko, joka heittää kiekon puolen metrin päästä kaikalon laidasta pleksien yli katsomoon 304. Aika hieno suoritus siis, tämän myös tuomari kertoo haltioituneena kun Stenkko luistelee jäähyboxiin. Onneksi omassa päässä ei soi, sen sijaan Tommi vie Kanarianlinnut jo kolmen maalin johtoasemaan.

Tässä vaiheessa vastustajalta alkaa mennä käpy. Mussutetaan tuomarille kympin arvoisesti, hakataan mailaa plekseihin läpiajon päätteeksi kympin arvoisesti jne. Selkäranka napsahtaa lopullisesti poikki, kun Stenkko, Jupe (x2) ja  Ville tekevät neljä maalia minuutin sisään. Ottelun lopputulos lopulta 1-9 ja kaksi pistettä matkaa Jokelaan.

Ottelun jälkeen läpsitään ylävitosia tyytyväisenä. Kaksi elintärkeätä pistettä mukana matka takaisin pohjois-Tuusulaan tuntuu paljon mukavammalta. Ainoa selkeästi pettynyt pelaaja on Sampo; Ilmeisesti edessä on vielä yksi jäähyväisottelu, kun tämä peli jäi niin tylsäksi...

 

Training Camp

Nuoruus haastaa kokemuksen lauantaina Jokelassa