Kanarianlinnuille puolustusvoitolla tärkeät kaksi pistettä

Keskiviikko-iltana kello 22.05 luisteli kaukaloon ryhmä poikkeuksellisen keskittyneitä pelaajia. Kolmella ketjulla ja kahdella pakkiparilla liikkeellä oleva joukkue on ollut viime aikoina myllerryksen keskellä - voiko olla totta, että joukkueen fysiikkavalmentaja/hieroja/huoltaja/vittuilija Sampo "Unelmien poikamies" Mälkiä matkustaa oikeasti Lappeenrantaan seuraamaan hosu-hosu-pallo -ottelua jännittävän kiekkothrillerin sijaan?

Näin kävi. Vaikka vastassa on IHK. Seura, joka herättää tunteita. Eikä vähiten Fiiliksessä. Kukaan ei voi unohtaa edellisen syksyn verisiä kamppailuita ja niinsanottua toimtsija-gate -selkkausta, jota puitiin melkein eduskunnassa saakka.

Kun toimitsija-parka saapui sisälle hallille lähes Siperian olosuhteita muistuttavasta arktisesta talvisäästä, häntä kohtasi mielyttävä yllätys - Musiikkia! Tosin DJ oli ottanut väärät levyt messiin - "Mä tykkään veivaa veivaa" pauhasi kajareista, vaikka Teemari ei ole pelannutkaan joukkueessa moneen vuoteen.

Sitten itse peliin. Tuttua touhua: Ensimmäinen maali syntyi ajassa 00:43 ja tilanne 1-0 KaVolle. "Jaaha, tää on meidän peli, voidaan tiputtaa luistelutempoa" ja päästetään vastustaja mukaan. Harvinaista kyllä, vastustaja ei päässyt peliin mukaan kuin toisen erän alussa, kun ajassa 22.54 vielä viime kaudella mestistä tahkonnut #5 tasoitti lukemiksi 1-1. Thrillerin piirteet tulivat mukaan kamppailuun, kun heti perään KaVo siirtyi 2-1 -johtoon, jonka vastustaja tasoitti 2-2 -lukemiksi ja vielä ennen erän loppua 3-3 -lukemiksi melkein saman tien johtomaalin jälkeen.

"Näinkö tämä aina menee - KaVo tekee maalit ja päästää löysäilyillään vastustajan mukaan?", pohti toimitsijaraukka muistellen edellisen keskiviikon katkeraa tappio-ottelua Viikinkejä vastaan.

Ei tällä kertaa. Jäänajon jälkeen kolmas erä sai painajaismaisen alun - IHK siirtyi heti erän alussa 3-4 -lukemin johtoon: "Vastustajan hyökkääjä käveli alueelle sisään kolmen keltapaidan 'estelystä' huolimatta. Tämän jälkeen kiekko maalin kulmalle #5:lle ja johto vastustajalle". Onko peli pelattu? Vieläkö tästä noustaan? Viimeisen erän kotijoukkueen kahdeksantoista jäähyminuuttia voisi enteillä muuta, mutta mitä vielä! Ensin ylivoimalla tasoihin ja heti perään vähän tuuria ja 5-4 -johtoon Välitalon maalilla.

Erän toinen puolisko olikin sitten ankaraa pommitusta. Kanarianlintujen #1 Anttipekka Mölsä oli kuin muuri maalilla muun joukkueen pitäessä huolta vaarallisista tilanteista - pelattiinpa mm. viimeinen puolitoista minuuttia kolmella kuutta vastaan kun thrilleri ei ollut muuten tarpeeksi jännittävä... Pisteet onneksi jäivät Tuusulaan lukemin 5-4.

Mitä pelistä jäi käteen? Uskomaton määrä laukauksia KaVon maalia kohti. Tuntuu, kuin joukkue puolustaisi kolmella pelaajalla vastustajan viisikkoa vastaan. Viivalla on pelottavan usein kaksi, ja käytännössä aina yksi vastustajan pakki täysin vapaana. Laukauksia satelee ja torjuntoja kertyy. Vastaavasti hyökkäyspäässä joukkue yrittää tehdä maaleja käytännössä kolmella viittä vastaan - vastustaja puolustaa koko kentällisellä ja Kanarianlintujen pakit eivät ehdi antamaan tarpeeksi tukea hyökkäykselle. Maalivahtityöskentelyn, keskikentän puolustuksen ja hyvien yksilösuoritusten ansiosta joukkue on kuitenkin napsinut mukavasti voittoja [V-divisioonassa], mutta joukkuepelin (+ kunnon) parantaminen on ehdoton edellytys sarjaportaalla etenemiselle.

Fanibussi ensi keskiviikon otteluun on jo buukattu täyteen, joten otteluun halajavien kannattaa kysellä hajapaikkoja seuran toimistolta tai käyttää joukkoliikennevälineitä hallille saapumiseksi. Ottelu HC Tankkia vastaan tulee olemaan tiukka, ja pisteet elintärkeitä - semminkin kun parista viimeisestä ottelusta lähtivät pisteet vastustajalle "ilmaiseksi".

Tehot:

 

 • Esa 2+0
 • Kalle 1+1
 • Jupe 0+2
 • Juhis 0+2
 • Fiilis 0+2
 • Tommi 1+0
 • Petra 1+0
 • Tomppa 0+1
 • Stenkko 0+1

Jäähyt:

 

 • Marco 6min
 • Juhis 4min
 • Petra 4min
 • Jartsa 2min
 • Fiilis 2min
 • Jude 2min
 • Kalle 2min
 • Tommi 2min
 • Esa(!!!) 2min
 • Yhteensä 26min
 • Vastustaja 20min (1x10min, 5x2min)

Tuttu Juttu-Show Pasilassa

Rakas pelipäiväkirja