Lauantai-illan kiimaa

Poikkeuksellisen siistissä ottelussa nähtiin jälleen tukku komeita kavolaismaaleja vierailijoiden murjoessa taululle tylyt 1-11 lukemat. Ottelun avaushäkki nähtiin ajassa 0:21, kun Jani Turunen pääsi jujuttamaan vastustajan maalivahdin rangaistuslaukauksen päätteeksi. Hyvä alku ei kuitenkaan saanut enää samassa erässä jatkoa, vaan vierasjoukkue sortui selvää yliyrittämiseen, jokaisen pelaajan taistellessa kynsin ja hampain henkilökohtaisista tehoista. Käytävähuhujen mukaan suurin syy tähän henkilökohtaisten tehojen metsästämiseen on se, että kukaan pelaajista ei halua lähteä joulutauolle vähemmän pisteitä tehneenä, kuin jo kolmatta rookie-kauttaan Kaukasten Voimassa pelaava Sampo Mälkiä.

Henkisen ketsuppipullon ravistelu tuotti kuitenkin toivotunlaisen tuloksen, sillä toisesta erästä eteenpäin kentälle luisteli täysin toisenlainen KaVo. Heimlanderin ja Auvisen maalien jälkeen vastustajan yhdeksänmiehinen ryhmä oli vain vastaantulijan roolissa KaVolaisten tehdessä kiekolla haluamiaan asioita. Huikeisiin ihmepelastuksiin syyllistyneen kavolaiskassari AP Mölsän päivä oli piloilla ajassa 42:44, kun vihulaisenperskules pääsi iskemään melkoisella onnenkantamoiselle illan ainukaisen maalinsa. "Ettäs kehtasivat" olivat paikalta pikaisesti poistuneen kassarin ainoat sanat median edustajalle.

Taannoinen HIFK-Tappara SM-liigakamppailu sai aikaan melkoisen mediamylläkän ja sitäkautta yleisöryntäyksen. Samanlaista ennakkokohua tulee varmasti herättämään myös tulevan keskiviikon KaVo-HUS -ottelu, sillä joukkueenjohdon taholta on lupailtu yleisölle, että mikäli ottelussa ei nähdä Ahokas Jartsan tavaramerkiksi tällä kaudella muodostunutta pyörähdysharhautusta, tullaan ottelun lipputulot lahjoittamaan lyhentämättömänä Kainuun Sanomille (kts. myös harhautukseen liittyvä nimikilpailu näiltä sivuilta).

Lauantai-illan TopTen:
Heimlander 2+4
Turunen 3+0
Auvinen 2+1
Turtiainen 2+0
Ahokas 1+3
Felin 1+2
Maaninka 0+3
Mälkiä 0+1
Gustafsson 0+1
Valariutta 0+1

Henkilökohtaisten pisteiden metsästystä keskiviikko-illassa

Fanikilpailu: Keksi nimi Jartsan harhautukselle