Valoa tunnelin päässä

Kanarianlintulauma sai keskiviikkoiltana pitkään kaivatun voiton kukistamalla Ice Teamin kotiluolassaan Hyrylässä lukemin 7-3. Tippuiko apinoita selästä?  Kuka toi karkkipussin koppiin? Entä kuka valittiin kentän parhaimmaksi pelaajaksi? Osaan näistä saatamme saada vastauksen oheisesta raportista.

Kiakkoo ja Kaljoo

Kanarianlinnut vierailivat torstai-illan kunniaksi läntisen Uusimaan kiertueellaan Karjaa...., ei kun Tammisaar..., ei kun Raaseporissa paikallisen Ice Teamin vieraina. Satapäisen yleisön edessä esitetyn jännitysnäytelmä tarjosi vierasjoukkueelle kaksi pistettä. Mutta mitä tapahtuikaan hallin suljettujen ovien takana? Kuka oli illan tehomies? Entä mitä reittiä joukkueen bussi suuntasi takaisin Hyrylään? Se selvinnee seuraavassa…

Voittoputki

Kanarianlintujen viimeisin voittoputki käynnistyi keskiviikko-illan paikalliskamppailussa Storm 2:ta vastaan. Reilun parikymmenpäisen yleisön edessä käyty kamppailu ei tarjonnut katsojille vauhtia eikä vaarallisia tilanteita; lukemat 6-3 suorastaan mairittelivat vieraita. Seuraavan kerran Kanarianlinnut pelaavat ensi torstaina Raaseporissa.

Maalitalkoot

Kanarianlinnut kohtasivat keskiviikon kotiottelussa sarjajohtaja Tiikerit. Runsasmaalinen ottelu pysyi jännittävänä loppuun saakka vierailijoiden matkatessa kotiin kaksi pistettä rikkaampina. Miten kävi Ice Girlseille? Onko Kake Randelin edelleen elämänsä vedossa? Heiluttavatko resiinamiehet? Siitä lisää ohessa … 

Väkijuomaa ja vääriä vihellyksiä

Kanarianlintulauma vieraili perjantai-illan kunniaksi aina niin pahassa Nummelan jäähallissa HaKin vieraana. Jännittävien vaiheiden jälkeen ottelu päättyi aina niin kutkuttavaan tasapeliin lukemin 3-3. Vaan miten tuomarit suoriutuivat urakasta? Entä mitkä olivat ykköskentän laituriksi nostetun Valiksen tehot? Entä kuka voitti jälkipelit? Kaikki selvinnee seuraavasta behind the scenes -henkisestä raportista … 

Eilen oli taas kiekkojuhlan aika kun Porvoon Urbaanilegendat vierailivat Hyrylässä. Parin ottelun tappioputkessa ollut kotijoukkue korjasi potin kotiin lukemin 9-3. JunnuMatti oli loistovireessä ja Kapun paluu pelaavaan kokoonpanoon herätti koko joukkueen taistelemaan. Tästä on hyvä jatkaa!

Pelipäivä on (suru)juhlapäivä! Lauantai-iltana vietettiin todellista jääkiekon (suru)juhlaa Kaukasten Voiman Jääkiekon Miesten Edustusjoukkueen vieraillessa Sipoossa Iddrottsföregninglaget Wolffin kotiluolassa. Loppulukemat 12-0 kuitenkin imartelivat vierasjoukkuetta joka kuudella kenttäpelaajallaan taisteli kunnioitettavasti vastustajan neljää kenttää vastaan. Seuraava koitos nähdään tulevana sunnuntaina kun Kanarianlintulauma matkaa Malmille pelaamaan IHK:ta vastaan.

Tämän viikonlopun kirjoituksessa vierailemme pimenevässä Hyvinkään yössä, analysoimme IV-divisioonan kiekkosoturien maailmankuvaa ja pohdiskelemme miksi pienten maalaiskaupunkien joukkueet käyttäytyvät niin kuin käyttäytyvät. Malttamattomille voinemme jo tässä välisssä paljastaa, että Kanarianlintulauma niisti Stormilla lattiaa ja matkasi takaisin kotiseuduilleen kaksi pistettä rikkaampana.

Tammikuun kolmantena viikonloppuna jo 15. kerran pelattu perinteikäs nostalgiaottelu Kaukasten Voiman sekä Wanhan Voiman välillä keräsi Jokelan Hornankattilaan lauantai-iltapäivänä lähes kaksisataa katsojaa. Jännittävän ja maalirikkaan ottelun ratkaisua saatiin odottaa aina kolmannen erän viimeiselle puoliskolle saakka. Lopulliset lukemat 9-7. Kanarianlinnut johtaa nyt ottelusarjaa voitoin 8-6 yhden pelin ollessa tasuri.

Kärkikamppailuja ja Kärkikyniä

Sunnuntai-illan kunniaksi vierailimme rakkaan pääkaupunkimme itäisissä osissa Malmilla seuraamassa IV-divisioonan päivän jännittävää kärkikamppailua sekä pohdimme kuinka Saara Aallon menestys TanssiiEnglantilaistenIdolienKanssaXFactorissa vaikuttaa yllättäviin sairaspoissaoloihin sunnuntai-iltana.

Se Perinteinen Voittopelin Raportti

Keskiviikoiltana vierailtiin Hyrylän Hornankattilassa, mietittiin pukukoppimusiikin syvintä olettamusta ja pohdiskeltiin koska Esa “One More Year” Felin tekkee paluun peliareenoille. Niin, ja pelattiinhan sitä jääkiekkoakin, kun Kanarianlinnut voittivat Ice Teamin luvuin 6-2.

Miten meni Nummelassa?

Joukkueen GM Stenkko soitteli tuossa viikko takaperin, että kiinnostaisiko lähteä tekemään juttua Nummelaan, kun Kaukasten Voiman Miesten Edustusjoukkue oli lähdössä hakemaan törkeän ylimielistä voittoa Haki-tiimistä kauden kolmannessa ottelussa. Kuulemma Kentänlaitatoimitus ja M. Kuulapää olivat molemmat perheineen syyslomalla. Mauno laittoikin thyitteriin päivityksiä hämyiseltä suonlaidalta tai vastaavasta eräjormailun kehdosta jostain päin Itä-Suomea. No eikai siinä...

Syyssiivous!

On kulunut jo pari kuukautta siitä, kun Kaukasten Voiman Miesten Edustusjoukkueen (tm) urheat kaukalosoturit aloittivat askeettisen, lähes spartalaisen valmistumisen tulevaan kauteen joukkueen yhteisessä Bazassa. Epäinhimillisyyden rajoja uhmaavissa harjoituksissa on piiskattu jokaisesta viimeisetkin mehut irti ja kaukalossa viilettävä lopputulos muistuttaakin enemmän huippuunsa hiottua ja öljyttyä koneistoa kuin harrastejoukkuetta. 

Kohti myrskynsilmää

Kanarianlinnut kohtasivat keskiviikko-illan harjoitusottelussaan Hyvinkää Storm Teamin. Rutiinisuorituksella läpytelty ottelu ei tarjonnut huikeaa jännitysnäytelmää; sen sijaan kaukalon ulkopuolella tapahtuu. Missä olivat joukkueen tehomiehet mr. Sten ja Partanen? Onko joukkueella varaa hyllyttää tämän vuoden pistepörssin voitosta rintarinnan kamppailevat urhot? Pureudumme myös kapteeniston poissaolon syvimpiin olemuksiin sekä Esa-BigBrother-Suhdanne -käyrään.

On olemassa muutama varmempaakin varmempi syksynmerkki; flunssa-aalto toisensa perään pyyhkii yli suomenmaan, laittomat työnseisaukset aiheuttavat harmaita hiuksia lähinnä viattomille sivullisille ja Kanarianlintujen preseason käynnistyy. Koska olemma Asiansa tunteva erikoisjournalistinen paikallismedia, keskitymme kaiken politikoinnin ja vampuloinnin sijasta lähinnä viimeiseen aiheeseen. Samalla puhumme pari sanaa jääkiekosta sekä ylistämme Stenkkoa, josta on vanhemmalla iällään kuoriutunut varsinainen pelimies!

 

Joku väitti että Kentänlaitatoimituksessa olis pistetty lappu luukulle toimittajien alkoholiongelman takia. Ei pidä paikkaansa. Meillä ei Maunon kanssa ole alkoholin kanssa mitään ongelmaa! Kansainvälinen jääkiekkoliitto yhdessä Poliisihallituksen kanssa vaan kielsi meitä raportoimasta Kaukasten Voiman Jääkiekon Miesten Edustusjoukkueen otteista kevätkaudella, koska Mauno on toiminut kansainvälisen vedonlyöntitoimiston mannekiinina Uruguaissa pyörivissä televisiomainoksissa. Pikkupikkubikineissä thaimaalaisia kukkotappelutapahtumia mainostanut Mauno sai kuitenkin sovittua asian Kale Koon kanssa ja päästiin taas raportoimaan otteluita. Ei olla Veikkaukselle kovin pahasti näreissämme, koska Mauno pääsi toteuttamaan itseään kaapin ulkopuolella ja on nyt ikionnellinen. Ja mä pääsin asumaan Uruguain residenssissäni ja olen myös ikionnellinen.

 

Rutiinikeikka eli kuka saatana joi mun kokikset?

Välillä jääkiekko-ottelut ovat huikeata draamaa - ryskettä ja rytinää. Otteluita joista ei vauhtia ja vaarallisia tilanteita puutu. Joskus ottelut ovat taas ennakkoasetelmista poiketen sitä perus kaurapuuroa. Otteluita, jotka on syytä vääntää voitoksi vaikka väkisin. Niitä pelejä, joissa Kanarianlinnut eivät yleensä loista. Onneksi keskiviikkona ei tilanne ollut tällainen. KaVo kuittasi hidastempoisen keskiviikkopelin voiton ja kaksi pistettä kotiluolastaan lukemin 3-1. “Voittoputkessa pikkujouluihin” - kaava on siis hyvää vauhtia toteutumassa. Kuka joi Maunon kokiksen? Kuka oli illan tehomies? Mitä pikkujouluissa juodaan? Näihin löydät *ehkäpä* vastauksen seuraavasta.

 

Lauantai-ilta klo 21.00. Myllypuro. Jep. Moni ajattelee vähintäänkin metrovarikon aitojen yli hyppiviä tägääjiä, jengitappeluita ja kaduilla palavia autoja. Itä-Helsinki voi olla pelottava paikka maailaispojalle. Tätä varten joukkueen Kiekkotoimittaja vetäisi päälle mellakkavarusteet, napsi pippurisumutteen vyölle ja valmistui kaikista pahimpaan. Ai niin, pelattiin lauantaina myös kiekkoa Helsingin Titaaneita vastaan! Siitä lisää seuraavassa …