Lauantai-ilta klo 21.00. Myllypuro. Jep. Moni ajattelee vähintäänkin metrovarikon aitojen yli hyppiviä tägääjiä, jengitappeluita ja kaduilla palavia autoja. Itä-Helsinki voi olla pelottava paikka maailaispojalle. Tätä varten joukkueen Kiekkotoimittaja vetäisi päälle mellakkavarusteet, napsi pippurisumutteen vyölle ja valmistui kaikista pahimpaan. Ai niin, pelattiin lauantaina myös kiekkoa Helsingin Titaaneita vastaan! Siitä lisää seuraavassa …

Noniin, siinä se sitten oli. Meikäläisen neitsyys meni Hyrylän Jääpalatsin lehdistöaitiossa saunoen hyvän punaviinin, viiriäisten ja jääkiekon vaikuttajien seurassa. Jari, Teemu, Timo ja ketä meitä oli?  Pitäisiköhän lähteä tuohon Liiton ykköspallin tavoitteluun kun nyt on kabinetissa näyttöjäkin annettu...vai olikohan se näytteitä? Välillä katseltiin myös kentän tapahtumia. Muistaakseni.

Kanarianlintujen pre-season jatkui eilen ottelulla tuttua kilpakumppania IHK:ta vastaan. Tasaista vääntöä ja maalivahtien venymisiä sisältänyt peli ratkesi vasta viimeisen erän loppupuolella vieraiden ollessa parempi lukemin 3-4. Kuka teki ensimmäisen maalinsa joukkueen paidassa? Kuka oli ottelun tehomies? Koska IV-divisioonan runkosarja alkaa Vastaukset tähän ja muihin polttaviin kysymyksiin seuraavassa ...

Kanarianlinnut kävivät pari viikkoa sitten ryöstöretkellä Sipoossa. Ryöstöretkellä, jossa täyden kotiyleisön edessä pelannut susilauma (ei yhteyksiä Susijengiin) taipui keltapaitaisille vierailijoille lukemin 3-5. Eilen olikin sitten aika maksaa potut pottuina, kun 3-divarivahvistuksilla höystetty itäisen Keski-Uudenmaan ylpeys saapui Hyrylään verenhimo silmissään. Ja niinhän siinä sitten kävi, vierailijat olivat parempia lukemin 2-6. Miten El Muuri selvityi kauden ensimmäisestä ottelusta? Mikä sekoitti ykköskentän pelin? Entä kuka oli ottelun takinkääntäjä - vai oliko kyseessä sittenkin vain ns. Tukholman syndrooman uhri? Näihin ja moniin muihin asioihin saamme vastauksen seuraavassa ...

Rakkauden kesä 2014 alkaa olemaan noin virallisestikin takanapäin. Iltojen pimetessä myös Hyrylän Jäähallin ovet ovat käyneet tiheään tahtiin Kanarianlintulauman suorittaessa kauteen valmistavia harjoituksia samalla kun GM Sten on kartoittanut pelaajamarkkinoita uusien vahvistusten toivossa. Miten kävi kauden ekassa harkkamatsissa Sipoossa? Onko Tompan kesätreeni sujunut niin hyvin kuin alunperin oli suunniteltu? Onko fanien "One More Year Mr. Felin" -lakanoilla ollut vaikutusta Riihimäkeläistyneen konkarin jatkosuunnitelmiin? Se selvinnee seuraavassa ...

Talviklassikko Mielessäni eli kun Kanarianlinnut pesukoneeseen joutuivat

Viikonloppuna Jokelassa vietettiin urheilujuhlaa oikein Ison Maailman tunnelmissa, kun Kaukasten Voima kohtasi legendaarissessa Urheilukentän kaukalossa Wanhan Voiman. Lempeän talvisään ja herkullisten makkaroiden lisäksi 110-päinen yleisö sai nauttia maalijuhlasta. Lempeän lumisateen myötä päättyneessä ottelussa nähtiinkin yhteensä 20 maalia, kun sekä Wanhan Voiman että Kanarianlintujen pelaajat näyttivät kynäilytaitojaan kuin All Stars otteluissa. Ottelun lopputulos vierailijoille 6-14 Kanarianlintujen keskittyessä kohteliaan isännän rooliin.

Lauantaivalmisteluja

Keskiviikko-illan derby Hyrylässä tarjosi vauhtia, hienoja yksilösuorituksia ja myös jonkin verran vaaratilanteita Kanarianlintulauman valmistautuessa viikon päätapahtumaan elikkä järjestyksessään 12. Talviklassikkoon. Kaukalossa oli myös Kiekkoveljet, joka tarjosi hyvän vastuksen ja piti huolen, että thrilleri piti yleisön (0) pauloissaan loppusummerin sointiin saakka. Loppulukemat 7-5 Kanarianlinnuille.

Kanarianlintujen kauden toistaiseksi pisin pelireissu suuntautui perjantai-iltana Loviisaan, jossa vastaan asettui paikallinen Jääkiekkoklubi. Mitä saadaan kun yhdistetään 15-päinen fanilauma, glögiä, rummut ja rantaruotsalaisten helevetin kylmä rättihalli jossain suomenlahden pohjukassa? Hyvä tunnelma, vaikka pataan tulikin. Mauno Kuulapää ujuttautui fanilauman mukaan, osallistui ryhmälauluihin ja kuuli tarinaa alasarjakiekkoilun arjesta suoraan fanien sydämestä.

Ryöstöretki

Kanarianlintulauma matkasi sunnuntaina Porvooseen vierasotteluun U-Legendoja vastaan. Kentänlaitatoimitus ujuttautui mukaan joukkueen bussiin haistelemaan ilmapiiriä ja tekemään kovaakin kovempaa reportaasia Kanarianlintujen vieraskiertueen toiselta etapilta. Miten kävi Tumen? Onko Gallen vatsa silkkaa terästä? Onko pikkujouluissa tarpeeksi olutta? Ottelun lopputulos tuskin ketään kiinnostaa, joten se löytyy vasta artikkelin lopusta.

Synkkääkin synkempi marraskuu on taas ohi. Yhtä aikaa itsenäisyyspäivän kanssa saapui monta toivottua asiaa. Valkoinen maa, Kanarianlintujen vierasottelu Malmilla sekä Mauno Kuulapää. Juuri näin, arvoisat lukijat. Luottotoimittajanne onnistui pummimaan kyydin Malmin kiekkopyhättöön ja seuraamaan lehtereiltä, kun keskisen Uusimaan kiakkovieraat onnistuivat rikkomaan vastustajan pelin ja varastamaan arvokkaat kaksi pistettä itä-Helsingin Ghetosta lukemin 6-7.

Kansallispelilauantai

 

Kaukasten Voiman Jääkiekon Miesten Edustusjoukkue kohtasi lauantaina Jokelan kuvankauniilla urheilukentällä pesäpallon hegemoniaottelussa KaVon korismiehistä ja pojista koostuvan joukkueen. Kyllä! Rakkaat lukijani. Luitte aivan oikein! Nimenomaan juuri tuossa samaisessa Lauri "Tahko" Pihkalan kehittämässä rakkaassa kansallispelissämme.

Luottotoimittaja Mauno Kuulapää (sala)matkusti Kanarianlintulauman mukana syvälle Läntisen Suomenmaan perukoille, lähinnä valimostaan ja henkisesti sairaiden hoitolaitoksesta tunnettuun Harjavallan pitäjään. Matkalla nähtiin avohoitopotilaita, Kanadalaisia metsämiehiä sekä jokunen jääkiekkoilijan irvikuva. Klikkaa tästä ja katso KUVAT!

Huoli pois pojjaat ja miehenalut, enää ei tarvitse yrittää parastaan huikeiden tempausten tekemiseksi. Vuoden Kanarianlintuteko on valittu. Ylivoimaisen voittajan osoite löytyy Pielaveden rannalta, syvältä Savon perukoilta.

 

Ainiin, pelattiin viikonloppuna jääkiekkoakin. Mutta se tuskin kiinnostaa ketään, ainakin kun kokoonpanoluetteloja katsoo.

 

Ladyboys and playboys, hän on täällä tänään (tai siis oli siellä eilen). Moni on kuulemma kysellyt hallilla Kent Laitatoimittajan perään. Hengissä ollaan, vaikka pyylevähkö toimistoharjoittelija Mauno välillä muuta onkin väittänyt. Kentänlaitatoimituksen ykköstoimittaja nyt vaan on ollut tämän syksyn valitettavan kiireisenä sillä olen ollut raportoimassa äNHooälLän syyskierroksesta arvostetuille amerikkalaismedioille, kuten the Financial Times, British Journal of Sports Medicine, Avotakka, NY Herald ja Hustler. Vain muutaman mainitakseni. Koska työsulun loppuminen alkoi Washingtonin residenssistäni käsin näyttää enemmän kuin todennäköiseltä, päätin työuupumusta pakoillakseni ottaa noista hommista pienen loman. Ja mikäs sen parempaa lomailua kuin suunnata Hyrylän hornankattilaan seuraamaan kiivasta harjoitusottelua kahden jääurheiluseuran välillä.

Kanarianlinnut kohtasivat eilen keskiviikkona kotiluolassaan Hyrylässä Espoon Panthersin. Tulikiven katkuiseksi ja jäähyrikkaaksi muuttunut ottelu tarjosi yleisölle (1) jännitystä koko rahan edestä. Kymppejä sateli ja päätyovet paukkuivat useampaankin otteeseen pelin viimeisen erän aikana. Loppu hyvin, kaikki hyvin; Kanarianlinnut kuittasivat lopulta ottelusta kaksi arvokasta pistettä. Illan tehomiehenä kuntoitui Jupe, joka tehtaili neljä Kanarianlintujen kuudesta maalista.