Talviklassikko Mielessäni eli kun Kanarianlinnut pesukoneeseen joutuivat

Viikonloppuna Jokelassa vietettiin urheilujuhlaa oikein Ison Maailman tunnelmissa, kun Kaukasten Voima kohtasi legendaarissessa Urheilukentän kaukalossa Wanhan Voiman. Lempeän talvisään ja herkullisten makkaroiden lisäksi 110-päinen yleisö sai nauttia maalijuhlasta. Lempeän lumisateen myötä päättyneessä ottelussa nähtiinkin yhteensä 20 maalia, kun sekä Wanhan Voiman että Kanarianlintujen pelaajat näyttivät kynäilytaitojaan kuin All Stars otteluissa. Ottelun lopputulos vierailijoille 6-14 Kanarianlintujen keskittyessä kohteliaan isännän rooliin.

Lauantaivalmisteluja

Keskiviikko-illan derby Hyrylässä tarjosi vauhtia, hienoja yksilösuorituksia ja myös jonkin verran vaaratilanteita Kanarianlintulauman valmistautuessa viikon päätapahtumaan elikkä järjestyksessään 12. Talviklassikkoon. Kaukalossa oli myös Kiekkoveljet, joka tarjosi hyvän vastuksen ja piti huolen, että thrilleri piti yleisön (0) pauloissaan loppusummerin sointiin saakka. Loppulukemat 7-5 Kanarianlinnuille.

Kanarianlintujen kauden toistaiseksi pisin pelireissu suuntautui perjantai-iltana Loviisaan, jossa vastaan asettui paikallinen Jääkiekkoklubi. Mitä saadaan kun yhdistetään 15-päinen fanilauma, glögiä, rummut ja rantaruotsalaisten helevetin kylmä rättihalli jossain suomenlahden pohjukassa? Hyvä tunnelma, vaikka pataan tulikin. Mauno Kuulapää ujuttautui fanilauman mukaan, osallistui ryhmälauluihin ja kuuli tarinaa alasarjakiekkoilun arjesta suoraan fanien sydämestä.

Ryöstöretki

Kanarianlintulauma matkasi sunnuntaina Porvooseen vierasotteluun U-Legendoja vastaan. Kentänlaitatoimitus ujuttautui mukaan joukkueen bussiin haistelemaan ilmapiiriä ja tekemään kovaakin kovempaa reportaasia Kanarianlintujen vieraskiertueen toiselta etapilta. Miten kävi Tumen? Onko Gallen vatsa silkkaa terästä? Onko pikkujouluissa tarpeeksi olutta? Ottelun lopputulos tuskin ketään kiinnostaa, joten se löytyy vasta artikkelin lopusta.

Synkkääkin synkempi marraskuu on taas ohi. Yhtä aikaa itsenäisyyspäivän kanssa saapui monta toivottua asiaa. Valkoinen maa, Kanarianlintujen vierasottelu Malmilla sekä Mauno Kuulapää. Juuri näin, arvoisat lukijat. Luottotoimittajanne onnistui pummimaan kyydin Malmin kiekkopyhättöön ja seuraamaan lehtereiltä, kun keskisen Uusimaan kiakkovieraat onnistuivat rikkomaan vastustajan pelin ja varastamaan arvokkaat kaksi pistettä itä-Helsingin Ghetosta lukemin 6-7.

Kansallispelilauantai

 

Kaukasten Voiman Jääkiekon Miesten Edustusjoukkue kohtasi lauantaina Jokelan kuvankauniilla urheilukentällä pesäpallon hegemoniaottelussa KaVon korismiehistä ja pojista koostuvan joukkueen. Kyllä! Rakkaat lukijani. Luitte aivan oikein! Nimenomaan juuri tuossa samaisessa Lauri "Tahko" Pihkalan kehittämässä rakkaassa kansallispelissämme.

Luottotoimittaja Mauno Kuulapää (sala)matkusti Kanarianlintulauman mukana syvälle Läntisen Suomenmaan perukoille, lähinnä valimostaan ja henkisesti sairaiden hoitolaitoksesta tunnettuun Harjavallan pitäjään. Matkalla nähtiin avohoitopotilaita, Kanadalaisia metsämiehiä sekä jokunen jääkiekkoilijan irvikuva. Klikkaa tästä ja katso KUVAT!

Huoli pois pojjaat ja miehenalut, enää ei tarvitse yrittää parastaan huikeiden tempausten tekemiseksi. Vuoden Kanarianlintuteko on valittu. Ylivoimaisen voittajan osoite löytyy Pielaveden rannalta, syvältä Savon perukoilta.

 

Ainiin, pelattiin viikonloppuna jääkiekkoakin. Mutta se tuskin kiinnostaa ketään, ainakin kun kokoonpanoluetteloja katsoo.

 

Ladyboys and playboys, hän on täällä tänään (tai siis oli siellä eilen). Moni on kuulemma kysellyt hallilla Kent Laitatoimittajan perään. Hengissä ollaan, vaikka pyylevähkö toimistoharjoittelija Mauno välillä muuta onkin väittänyt. Kentänlaitatoimituksen ykköstoimittaja nyt vaan on ollut tämän syksyn valitettavan kiireisenä sillä olen ollut raportoimassa äNHooälLän syyskierroksesta arvostetuille amerikkalaismedioille, kuten the Financial Times, British Journal of Sports Medicine, Avotakka, NY Herald ja Hustler. Vain muutaman mainitakseni. Koska työsulun loppuminen alkoi Washingtonin residenssistäni käsin näyttää enemmän kuin todennäköiseltä, päätin työuupumusta pakoillakseni ottaa noista hommista pienen loman. Ja mikäs sen parempaa lomailua kuin suunnata Hyrylän hornankattilaan seuraamaan kiivasta harjoitusottelua kahden jääurheiluseuran välillä.

Kanarianlinnut kohtasivat eilen keskiviikkona kotiluolassaan Hyrylässä Espoon Panthersin. Tulikiven katkuiseksi ja jäähyrikkaaksi muuttunut ottelu tarjosi yleisölle (1) jännitystä koko rahan edestä. Kymppejä sateli ja päätyovet paukkuivat useampaankin otteeseen pelin viimeisen erän aikana. Loppu hyvin, kaikki hyvin; Kanarianlinnut kuittasivat lopulta ottelusta kaksi arvokasta pistettä. Illan tehomiehenä kuntoitui Jupe, joka tehtaili neljä Kanarianlintujen kuudesta maalista.

Kanarianlinnut matkaavat tänään pitkän matkan Hyrylän vierasaitioon kohtaamaan arkkivihollisensa Espoon Panthersin. Onko Kanarianlintulauma selvinnyt pitkästä viikonlopusta kunnialla? Onko Tomppa pelikykyinen? Ovatko pikkujouluvalmistelut jo käynnistää kovaa vauhtia? Se selvinnee tuossa tuokiossa.

Kiekkokausi on jo pitkällä. Edellisen kesän helteet ovat muisto vain, ja syysmyrskyt ovat vieneet puista lehdet. Toisaalla myrskyilee enemmän, toisaalla vähemmän. Hurrikaani Sandy tuli ja meni, ja pulaan rapakon taakse jäänyt tehokolmikko Heimlander, Isokangas ja Sten ovat myös päässeet takaisin. Myös Luottotoimittajanne Kuulapää on tehnyt comebackin. Tervetuloa V-divarin ihmeelliseen maailmaan!

Kanarianlinnut JURA -turnauksessa

 

Kevät on jääkiekkoilijan parasta aikaa. Aurinko alkaa pikkuhiljaa lämmittämään, päättäjäisristeily lähestyy ja ennen kaikkea kauden tärkeimmät pelit - turnaukset - ovat ovella! Kanarianlintulauma vieraili viikonloppuna Huittisissa perinteisessä JURA - turnauksessa. Pystyikö joukkue hakemaan kolmannen peräkkäisen turnausvoittonsa? Se selviää tässä eksklusiivisessa raportissa!

 

Kanarianlintulauma vieraili tiistai-iltana Espoonlahdessa kohdaten EsPan. Tiukkaakin tiukempi ottelu päättyi lopulta katkeraan 6-5 -tappioon vastustajan tehtyä voittomaalin vain reilu minuutti ennen loppua. Joukkue kohtaa sunnuntaina vieraissa LT Kings Teamin klo 21.00 Barona Arenalla alkavassa ottelussa.